İzmir kamp alanları, Türkiye’nin en popüler ve en güzel kampçılık bölgeleri arasında her zaman ilk sıralarda yer alıyor. Doğal güzellikleri, temiz havası ve huzuru ile İzmir, şehir hayatının koşuşturmacasından kaçmak isteyenler için mükemmel bir kamp deneyimi sunuyor. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan İzmir kamp alanları, kampçılar için her mevsim çok çeşitli aktiviteler vaat eder.
İzmir, Ege Bölgesi’nin batısında yer alan Türkiye’nin 3. büyük şehridir. İklim olarak Akdeniz iklimine sahiptir. Denizi, Ege Bölgesi’nin en sıcak denizidir. En popüler turistik yerleri arasında Kadifekale, Kordonboyu, Asansör, Konak Meydanı, Çeşmealtı Plajı, Alsancak ve Kemeraltı bulunur. İzmir deniz kenarı kamp alanları bakımından en zengin 2-3 şehrimizden biridir ve gelişmiş bir kent olması dolayısıyla İzmir kamp alanları bungalov konaklama açısından da konfor arayan tatilcilere birçok seçenek sunar.
İzmir kamp alanları, birçok doğal ve tarihi güzelliği bir arada bulundurmasıyla keyifli bir kamp deneyimi sunuyor. Ormanları, sahilleri, koyları ve daha birçok görülmeye değer dokusuyla İzmir’de kamp yapmak bir rüyaya dönüşüyor.
Ege’nin incisi, iklimiyle, yemekleriyle ve tarihiyle sizi cezbetmek için ziyaretinizi bekliyor. Gideceğinizde de göreceksiniz ki insanlarının misafirperverliği tüm şehrin dokusuna sinmiş durumda. Evinizden uzakta ama evinizde gibi hissetmek için İzmir’den daha iyi bir kamp rotası var mıdır, bilemiyoruz.
Mavinin ve yeşilin türlü tonlarıyla İzmir kamp alanları, şehirden uzakta bir dinlenme imkanı sunuyor. Rahatlayabileceğim ve tüm o stresi nötrleyebileceğim bir tatil benim de hakkım diyorsanız yönünüz mutlaka İzmir kamp alanları olmalı.
Bavullar toplandıysa, yol için hazırsak şimdi birlikte İzmir’de nerelerde kamp yapabileceğimize bir göz atalım. İzmir’de kamp yapmaya en uygun bölgelerde küçük bir tur attıktan sonra size kalınabilecek en güzel İzmir kamp alanlarının özenle seçilmiş bir listesini de sunacağız. Listemizin genelinde İzmir ücretli kamp alanları bolca bulunmakla birlikte daha sakin ve ekonomik bir kamp arayışında olanlara İzmir ücretsiz kamp alanları için ayrı bir küçük liste de ekledik.
İçindekiler
İzmir’in dikkat çeken bölgeleri nelerdir? İzmir’de gezilecek yerler nereler?
İzmir’e kadar gelmişken gezmeniz gereken doğal güzellikleri ve tarihi alanlardan bahsedeceğiz. Haydi başlayalım!
İzmir; tarihiyle, deniziyle, iklimiyle, insanıyla, güzel tatlarıyla insanı büyüleyen Ege’nin incisi, Türkiye’nin üçüncü büyük kentidir. Yaklaşık olarak 8000 yıldır var olmasıyla birlikte tarihi dokusunu hiç kaybetmemiştir.
Liman kenti olan şehir, İzmir Körfezi üzerine kuruludur. İzmir büyük fuarları ve liman kenti özelliği sayesinde her milletten insana kucak açar, kendisine katar. Akdeniz iklimine uygun havası gibi insanları da sıcacıktır.
Büyük, küçük sayısız medeniyete, birden çok dine ev sahipliği yapmıştır İzmir. Bundandır ki şehrin tarihi yönü çok önemlidir. Dünyanın 7. harikası olan Artemis Tapınağı, İncil’de adı geçen 7 kiliseden 3’ünü sınırları içerisinde barındırır. Anadolu’nun Ege’ye açılan İzmir; yaşayan şehir, yaşanacak şehirdir.
Sloganıyla kendini tanıtan yaşayan şehrimiz İzmir, birçok doğal ve beşeri güzelliği bir arada bulunduruyor. Gezi rotanıza ekleyebileceğiniz bu yerleri aşağıda listeliyoruz;
Şirince Köyü
Şirince Köyü, tarihi dokusunun hiç bozulmamış bir güzelliktir. İki katlı evleriyle, Rumlardan kalma bir köy olan Şirince’de renk cümbüşleri rüya gibi bir manzara sunuyor.
2012’de Mayalıların kıyamet kehaneti sayesinde ünlenen Şirince bir şarap cennetidir. İzmir’in güzel iklimiyle yetişen üzümler şarap haline getirilir. Şirince’deki çoğu dükkanda ise hemen yerlerini alırlar.
Sığacık
Sığacık, Türkiye’nin ilk ‘’sakin şehir’’ unvanı alan ilçesi Seferihisar’a bağlı bir mahalledir. Denize kıyısı olan bu samimi ve estetik kasaba, taş evleri ve yeşile aşık doğasıyla güzel bir manzara sunar.
Sığacık’ta pazar günleri kurulan pazarda teyzeler ve amcalar size doğal lezzetler satmak için hazır bekler. Teos Marina, Kaleiçi sokakları, Akkum ve Akarca plajları, Sığacık Kalesi, Tarihi Değirmen ve Teos Antik Kenti ise Sığacık’ta gezilecek yerlerdendir.
Gölcük Gölü
Gölcük Gölü, Ödemiş ilçesinde Bozdağ’da yer alıyor. Yeşilliğin ortasındaki mavilikle ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sağlıyor. Özellikle yaz aylarında ferahlamak ve doğayla iç içe olmak için güzel bir fırsat sunuyor.
Göl çevresinde bulunan işletmeler, kurulan pazar yeri, yürüyüş yolları ve piknik alanlarının varlığıyla birçok insan buraya akın ediyor.
İnciraltı Kent Ormanı
İnciraltı Kent Ormanı, 620 bin metrekarelik alanı ve her saatte ziyaret edilebilmesiyle konuklarına şehirden kaçma imkanı sunuyor. Yeşilin verdiği huzurla şehrin stresini üzerlerinden atan İzmirliler için güzel bir alan yaratılmış.
Bisiklet parkurları, yürüyüş yolları, piknik alanları ve dinlenme noktaları gibi imkanlar sunmasıyla birçok kişinin tercih sebebi oluyor. Siz de dinlenmek, huzur bulmak veya eğlenmek istiyorsanız İnciraltı Kent Ormanı’nı ziyaret etmelisiniz.
İzmir Kuş Cenneti
İzmir Kuş Cenneti, Tuzla Çiğli’de yer alıyor. 8 bin hektarlık alanda bulunan bu cennet yılda ortalama 50 bin kuşa ev sahipliği yapıyor.
İzmir Kuş Cenneti’nde 205 kuş ve 314 bitki türü bulunuyor. Bu kuş türlerinin arasında nesli tükenmekte olan tepeli pelikanları, pembe kanatlı flamingolar, yalıçapkını, gri ve siyah leylek gibi türler de bulunuyor.
Homeros Vadisi
Homeros Vadisi, adını 8. yüzyılda İzmir’de yaşadığı iddia edilen İyonyalı ozan Homeros’tan alıyor. Rivayetlere göre Homeros’un bu vadi içerisindeki bir mağarada yaşamış olduğu söyleniyor.
Vadi, 500 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. İzmir’in endemik bitkileri ve 103 kuş türü bu vadide bulunuyor. Vadide 18 gölet, piknik alanları, mini amfi tiyatro, bisiklet parkuru, koşu parkuru ve yürüyüş parkuru gibi alanlar yer alıyor.
Karagöl Tabiat Parkı
Karagöl Tabiat Parkı, Menemen ilçesinde yer alıyor. En güzel halini Mayıs ve Eylül aylarında yaşatan park, büyüleyici görüntüsüyle ziyaretçilerine huzuru vaad ediyor.
Zeus ile Plouto’nun oğlu olan Tantalos’un efsanesine ev sahipliği yapan park İzmirlilerin kaçış noktalarından biri olmuş. Olta balıkçılığı, piknik, yürüyüş parkurları, kamp alanları gibi birçok aktiviteye alan tanıyan bu tabiat parkını görmeden geçmemelisiniz.
Kordon
Kordon, geçmişi 19. yüzyıla dayanan İzmir’in en işlek yerlerinden biridir. İzmirliler Kordon’da buluşur, Kordon’da gezer. Kordon geçmeyen bir İzmir yazısı, İzmir yazısı değildir.
Yemyeşil çimenlerde, şehire yakın, cıvıl cıvıl bir dinlenme alanı olan Kordon’da birden çok işletme bulunuyor. Fayton gezileri, bisiklet turları, aile oturmaları gibi aktiviteler için Kordon’a uğramadan geçmeyin.
İzmir Saat Kulesi
Saat Kulesi, Konak Meydanı’nda valilik binasının karşısında yer alıyor. 1901 yılında II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. yılını kutlamak amacıyla inşa edilmiştir. Kule, 25 metre uzunluğunda dört katlı bir yapıdır.
İzmir’e gelip de Saat Kulesi önünde fotoğraf çektirmeyenler İzmir’e gitmemiş sayılıyor, bizden söylemesi.
Kemeraltı Çarşısı
Kemeraltı Çarsısı, tarihi 17. yüzyıla dayanan, İzmir’in simgelerinden olan bir alandır. Çarşı içinde 16.yüzyıl mimarisini yansıtan tarihi dükkanlar, hanlar, camiler, hamamlar ve çeşmeler yer alıyor.
Çarşıda hediyelik eşya dükkanları, hazır giyim mağazaları, gelinlikçiler, kuruyemişçiler, kahveciler, kuyumcular ve birçok dükkan bulunuyor. Bu çarşıyı kapsayan alanda, 19 han ve 13 cami bulunuyor. Buradan da tarihte ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor.
Kızlarağası Hanı
Kızlarağası Hanı, İzmir’deki hanların en büyüğü ve en görkemlisidir. III. Ahmed ve I. Mahmud döneminde Kızlar Ağası olarak görev yapan Hacı Beşir Ağa tarafından yaptırılmıştır.
Bu handa; hediyelik eşya satıcıları, kuyumcular ve gümüşçüler, antikacılar, plak satıcıları gibi birçok dükkan yer almaktadır. Aynı zamanda handa, fincanda pişen Türk Kahvesi yapan işletmeler bulunmaktadır. Tarihi bir atmosferi günümüze taşıyan bu hanı ziyaret etmelisiniz.
Konak Pier
Konak Pier, şehrin en eski ve en görkemli binalarından biridir. 150 yıllık bu bina, bir gümrük binası olarak Gustav Eiffel tarafından planlanmıştır.
Körfeze uzanan Pier’de birçok markayı bulabilir, denize sıfır masalarda yemek yiyebilir, güzel buluşmalarda bulunabilirsiniz.
Dario Moreno Sokağı
Dario Moreno Sokağı, adını İzmir’e aşkıyla bilinen Dario Moreno’dan almıştır. Musevi asıllı bir Türk olan Dario Moreno, İzmir için birçok oyun, şarkı ve sanatsal faaliyet üretmiştir.
Sokağın girişinden itibaren butik kafeler bulunur. Şehrin içinde mistik bir alan sunulan bu sokakta, Moreno’nun yumuşak sesi size eşlik eder. Sokağın sonunda ise Tarihi Asansör bulunmaktadır.
Tarihi Asansör Binası
Tarihi Asansör, 1907 yılında Musevi asıllı işadamı Nesim Levi tarafından yaptırılmıştır. Asansör, birinden diğerine 155 basamakla ulaşılan iki semt arasında hızlı ve kolay ulaşım sağlama amacıyla yaptırılmıştır.
Günümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen iki bölümden oluşan kafe / restaurantlar bulunmaktadır. Vaktiniz varsa camlı terasta, körfez manzarasını doyasıya izlerken bir keyif kahvesi içmenizi öneririz.
Smyrna Antik Kenti
Smyrna Antik Kenti, kültür ve mimari açıdan büyük önem taşıyan bir arkeolojik alandır.Antik Kent, şehrin ortasında tarih kokan bir yolculuk yapabilme imkanı tanıyor.
Kentin kuruluş tarihi ve yeri tam olarak bilinmese de Smyrna körfezinin kuzeydoğusunda, Halkapınar kaynağı ve bu kaynağın oluşturduğu gölcük ile çevrelenen bir kutsal alanın yakınında kurulduğu sanılıyor.
Antik kentte; Bayraklı Höyüğü, evler ve sokaklar, Athena Tapınağı, Smyrna Surları, Agora, Kadifekale ve tiyatro gibi gezilecek yerler bulunuyor.
Efes Antik Kenti
Efes Antik Kenti, İzmir’in güneyinde Selçuk’ta kurulmuştur. Selçuk topraklarının Anadolu’nun en verimli topraklardan biri olması, liman kenti olması, ticaret yolları üzerinde olması burada bir yerleşim yeri olmasına olanak tanımıştır.
Efes’in kuruluşu Milat’tan önce 6000’lere dayanır. Roma, Bizans, Beylikler Dönemi, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti süresince Efes bizlerle var olmuştur.
Meryem Ana Evi
Meryem Ana Evi, Selçuk ilçesine 9 kilometre uzaklıktaki Bülbül Dağı’nda bulunmaktadır. Dağın arasında yeşilin ortasında gizli saklı bir yerdir. Küçük bir kulübe olan bu evin içerisinde ibadet alanı bulunmaktadır.
Meryem Ana Evi, dini bir alan olmasının yanında yemyeşil doğasıyla da ziyaretçilerine huzuru vaad etmektedir. Yanı sıra kiliseye minik bir maddi yardımda bulunarak bir dilek mumu alabilir, bahçeye konumlanmış yerlerde mum dikerek dilek de dileyebilirsiniz.
Yedi Uyurlar Mağarası
Yedi Uyurlar Mağarası, Efes Antik Kenti yakınlarında Panayır Dağı’nın eteklerinde bulunur. Burası, hem İslamiyet’te Hem Hristiyanlık’ta söz edilen Yedi Uyurlar hikayesindeki yedi gencin uyuduğu mağara olarak bilinir.
İslam dinine göre Tarsus’ta bulunan Ashab-ı Kehf Mağarası olarak kabul edilen bu mağara, Hristiyanlık’a göre Efes’te bulunan mağara olarak kabul ediliyor.
Efes Müzesi
Efes Müzesi, 1964 yılında Selçuk’ta açılmıştır. O günden bu yana, Efes Antik Kenti kazılarından çıkarılan eserler sergilenmektedir.
Sergilenen başlıca eserler arasında; Efes Artemis heykeli, yunuslu Eros, tavşanlı Eros, Eros başı, Priapos heykeli, mermer Artemis heykeli, Mısırlı rahip heykeli, İsis heykeli, çeşitli mitolojik tanrı heykelleri ve Sokrates başı bulunuyor.
İzmir Arkeoloji Müzesi
İzmir Arkeoloji Müzesi, Konak’ta bulunuyor.1927 yılında Aya Vukla Kilisesi’nde ziyarete açılan müze, 1984 yılından itibaren Konak Bahribaba Parkı içerisinde yer almaktadır.
Smyrna, Efes, Milet, Bergama gibi antik kentlerden çıkarılmış; İzmir ve civarının tarihine ışık tutan buluntular sergilenir.
İzmir Tarih ve Sanat Müzesi
İzmir Tarih ve Sanat Müzesi, 2004 yılında Kültürpark içerisinde hizmete girmiştir. Taş Eserler, Seramik Eserler ve Kıymetli Eserler Bölümü olmak üzere üç ayrı bölümden oluşmaktadır.
Taş Eserler Bölümü’nde; zemin katta Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait heykeltıraşlık eserleri, ikinci katta Millet, Metropolis ve Afrodisias gibi antik kentlerin eserlerine ayrılmıştır.
Seramik Eserler Bölümü’nde; prehistorik dönemden Bizans dönemine kadar olan zengin seramik koleksiyonları, üst katta ise Bayraklı yerleşmesine bağlı olarak İzmir kentinin yaklaşık 7000 yıllık geçmişine ait seramik eserlerinin özellik ve güzellikleri sergilenmektedir.
Kıymetli Eserler Bölümü’nde; sağ bölümde Osmanlı’nın son dönemlerine kadar olan sikkeler, ortasında Erken Tunç Çağı’ndan Bizans Dönemi’ne kadar olan çeşitli takılar, sol bölümünde ise pişmiş toprak, cam ve madeni eserler ayrı ayrı vitrinlerde yer almaktadır.
Bostanlı Açık Hava Arkeoloji Müzesi
Bostanlı Açık Hava Müzesi, Milat’tan önce 10. yüzyıl ile Milat’tan sonra 3. yüzyıl arasındaki Roma ve Bizans Dönemi eserlerinin sergilendiği bir müzedir. Bu eserler arasında lahitler, sütun başlıkları, insan ve hayvan heykelleri ve mezarlar yer almaktadır.
İzmir Resim ve Heykel Müzesi
İzmir Resim ve Heykel Müzesi, 1952 yılında Kültürpark’ta galeri olarak açılmış sonrasında Atatürk Bulvarı’nda bulunan şimdiki yerine taşınmıştır. Müzede, çoğunluğu Türk sanatçıların eserlerinden oluşan, 20. yüzyıla ait eserler sergilenir.
Arkas Sanat Merkezi
Arkas Sanat Merkezi, 2011 yılında Kordon’da açılmıştır. Müzede, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas tarafından oluşturulan Arkas Koleksiyonu ile çeşitli başkaca eserler sergilenmektedir.
Key Museum
Key Museum, 2015 yılında Torbalı ilçesinde açılmıştır. Müze, Türkiye’nin en kapsamlı klasik otomobil ve motosiklet müzesidir. Murat ve Selim Özgörkey’in otomobil tutkularından doğan, 7000 metrekare alan üzerine kurulu olan müzenin ana koleksiyonunu 76 adet otomobil ve 40 adet motosiklet oluşturmaktadır.
İzmir’de nerede kamp yapılır? İzmir kamp alanları nerededir?
En güzel ve popüler İzmir kamp alanlarının yer aldığı bölgeler arasında şunlar bulunur:
Sessiz sakin Dikili kamp alanları ile rahatlık zamanı
İzmir Dikili Kamp Alanları
İzmir Dikili kamp alanları, şehrin gürültüsünden uzakta bir tatil vaat ediyor. İzmir merkezinden yaklaşık 1 buçuk saatlik uzaklıkta bulunuyor Dikili. Eşsiz akvaryum benzeri koylarıyla sizi büyüleyecek olan Dikili, deniz ve zeytin kokan sokaklarıyla da eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor.
Dikili’de ücretli ve ücretsiz birçok kamp imkânı bulunuyor. Çadırınızı alıp berrak koylarını gezebilirsiniz. Şelaleleri ve mağaralarının mistik havasını soluyabilirsiniz. Koylardaki ücretli işletmelerinden faydalanabilirsiniz.
Dikili’nin kamp alanları işletmelerinde üç farklı konaklama imkânı sunuluyor. İşletmelerin kimi çadır kampı imkanı, kimi karavan kampı imkanı, kimi de bungalov-glamping imkanı sunuyor. Böylece kendi rahatınıza uygun olarak istediğiniz kamp türünü yapabilmeniz mümkün kılınıyor.
Dikili’de birden çok ücretli kamp işletmesi yer alıyor. Bunların başında; Zeytin Gölges, Deniz Çadır Kamp, Eos Kamping ve Aşıklar Şelalesi Kamp Alanı gibi kamp alanları geliyor. Aşıklar Şelalesi dışındakiler deniz kenarında kamp yapma imkanı sunarken, Aşıklar Şelalesi kamp alanında şelalenin altında mistik bir alan sizi bekliyor.
Dikili aynı zaman da sizden para talep etmeden de güzelliğini sizinle buluşturmak için can atıyor. Bunların başında ise; Küçük Zindancık koyu, Pissa Koyu ve Karagöl Kamp Alanı geliyor. Karagöl kamp alanı yeşilin ortasında bir krater gölü sunarken, Pissa ve Küçük Zindancık koyları gelenlerini Ege’nin mavi sularıyla cezbediyor.
Kamp çadırınız hazır mı? Henüz bir çadır seçmediyseniz bu içerik size rehberlik edebilir:
Kamp Çadırı Tavsiyeleri: Çadır Alırken Dikkat Edilecek 9 Nokta
Cıvıltısı ve doğasıyla Çeşme kamp alanları
İzmir Çeşme Kamp Alanları
İzmir Çeşme kamp alanları arasında ücretli ve ücretsiz birden çok kamp alanı bulunuyor. İzmir’de tatil ve eğlence dendiğinde akla ilk olarak Çeşme gelir. Gece hayatı, koyları ve tüm kültürel aktiviteleri ile ziyaretçilerinin anılarında kalıcı yerler ediniyor. Her yıl binlerce misafiri işte bu şekilde kendisine çekiyor. Çeşme Hem şehir hayatından kopmamak hem de kamp yapmak isteyenler için bulunulmaz bir nimet oluyor.
Yine Çeşme’de de Dikili’de olduğu gibi üç tip konaklama imkanı sunuluyor. Çadır kamp imkanı, karavan kampı imkanı ve bungalov – glamping kamp alanları imkanı.
Çeşme bazı taraflarıyla sakin ve huzurlu bazı taraflarıyla asi ve deli dolu bir kamp imkanıyla sizi kendinize bağlamaya her zaman hazır bekliyor. İsterseniz çadırınızı alıp koy koy gezin isterseniz karavanınızla bir alana park edin isterseniz de bungalov evlerde rahatlığın keyfini çıkartın. Her şekilde sizi kendine aşık edecek bu atmosferi tatmanız gerekiyor.
Çeşme’de hangi koylara gidelim, nerelere çadır kuralım diyorsanız hemen cevap verelim:
- Pırlanta Plajı kamp alanı, size iki tür kamp imkanı sunuyor. İsterseniz tesislerden ücreti karşılığında yararlanabilir isterseniz de beğendiğiniz bir kısımda kendi çadırınızı kurup kamp yapabilirsiniz.
- Delikli Koy, herhangi bir işletme bulundurmuyor ve bu nedenle de çoğu imkanı sunamıyor. Ama derseniz ki biz manzarası ve deniziyle de yetiniriz, mutlaka Delikli Koya uğramalısınız.
- Kleopatra Koyu, Güvercinlik Koyu olarak da biliniyor. Hangi ismi taşırsa taşısın, İzmir’in bakir ve huzuru sunan en güzel koyu olması değişmiyor. Ulaşım kısmı biraz zor ama cennetten çıkma bu güzellik için değeceğini düşünüyoruz.
- Alaçatı Halk Plajı, kumluk sahili ve tertemiz denizi ile sizi buraya davet ediyor. Şehrin gürültüsünden uzakta, muhteşem bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız uğramanız gereken bir koy.
- Fedon Koyu, Çeşme’nin sessiz sakin bir o kadar da hırçın koyudur. Dalga sesleri arasında kamp yapmak isteyen okuyucularımıza mutlaka tavsiye ederiz.
Kamp sandalyesiyle tamamlanmamış bir kamp keyfi eksik kalmış demektir. Doğru kamp sandalyesi seçimi için bu içerik size rehberlik edecek:
Kamp sandalyesi tavsiyeleri! En iyi kamp sandalyesi hangisi? Kaliteli kamp sandalyesi nasıl seçilir?
Huzuru bulacağınız Foça kamp alanları
İzmir Foça Kamp Alanları
İzmir Foça kamp alanları, günlük ya da kısa süreli olarak da geziye uyum sağlayan alanlardır. Adaları, balıkçı tekneleri, taş evleri ile size huzurun ne olduğunu anlatacağına biz eminiz.
Yine Foça’da da çadır, karavan ve bungalov olmak üzere üç tip konaklama türü bulunuyor. Foça’nın güzel koylarında eşsiz bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler için koyları paylaşıyoruz:
- Çanak Koyu kamp alanı, Eski Foça’da yer alıyor. Foça’da günbatımını izleyerek huzura dalmak için birebir. Bu koyun denizi taşlı ve deniz kestaneleri bulunuyor. Burada kamp yapmak isteyen okurlarımız deniz ayakkabılarını unutmasın diye belirtiyoruz.
- İngiliz Burnu, Foça’nın en popüler kamp alanlarından biri olarak adını yazdırıyor. Yine burada da deniz kestaneleri ve yosunlar pek de denize girme imkanı tanımıyor. Ancak sadece manzarası için dahi gidilecek bir yer İngiliz Burnu.
- Mersinaki Koyu, dik bir yamaçtan inilerek ulaşılan gizli bir cennet. Deniz kestaneleri burayı ele geçirmemiş, deniz temiz ancak hemen derinleşiyor.
Tarihle harmanlanmış Selçuk kamp alanları
İzmir Selçuk Kamp Alanları
İzmir Selçuk kamp alanları tarih ve deniz iç içe sunduğu harika kamp deneyimleriyle öne çıkar. Selçuk, İzmir’in tarihi her adımında hissedeceğiniz güzel bir ilçesidir. Efes Antik Kenti, Meryem Ana Kilisesi, Yedi Uyurlar Mağarası gibi tarihi güzellikleri ile yerli yabancı tüm turistlerin uğrak mekanı oluyor.
Tüm bu güzel tarihi mekanları gezdikten sonra bir çadır kampı kurabilirsiniz. Selçuk’ta ücretli bir kamp alanı olan Selçuk Belediyesi Pamucak Sosyal Tesisleri’nde deniz kenarında mistik bir hava eşliğinde kamp yapmak eminiz ki tüm ruhunuzu dinlendirecektir.
Kamp öncesi bütün hazırlıklar tamam mı? Bu listeyle tüm kontrollerinizi eksiksiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz:
Kamp İçin Gerekli Malzemeler: 7 Başlıkta Eksiksiz Bir Kamp Malzemeleri Listesi
Gizli bir cennet Karaburun kamp alanları
İzmir Karaburun Kamp Alanları
İzmir Karaburun kamp alanları son yıllarda biraz daha popüler olmaya başlasa da halen saklı cennetler sınıfında sayılabilir. Karaburun, başlıkta da belirttiğimiz gibi tam bir gizli cennet. Mavi ve yeşil tonlarının harmanlandığı bu Ege rüyasında kamp yapmak size çok iyi gelecek. Şehrin kalabalığı, gürültüsü hepsi geride kalmışken bu güzel alanı mutlaka görmelisiniz.
Karaburun’da ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki tip kamp imkanınız bulunuyor. Bu kamp alanlarını hemen sizler için sıralıyoruz.
- Tuzla Plajı, herkes tarafından bilinmeyen eşsiz bir yer. İşletme olmayan bu plajda denizin sesi ve mükemmel manzarasıyla bir çadır kampı yapabilirsiniz.
- Sarpancık Deniz Feneri, sizi direkt olarak manzarasıyla büyüleyecek bir yer. Burada da işletme bulunmuyor. Ağaçlık alanda denize karşı bir çadır kampı tüm stresinizi orada bırakmanızı sağlayacak.
- Badembükü Plajı, dünyadan uzakta hissedeceğiniz sessiz bir yer. İşletme burada da bulunmuyor ama böylesine güzel bir yerde iyi ki de bulunmuyor diye düşünebilirsiniz.
- Dolungaz Koyu, hem ücretli hem de ücretsiz alanların bulunduğu bir koy. Bir tarafında ücretli Şirin Baba adlı bir tesis bulunurken diğer tarafındaysa ücretsiz bir şekilde çadır kurabileceğiniz alan buluyor. Ücretsiz alanda herhangi bir imkan sunulmuyor.
- Pingala Glamping Karavan, Karaburun’da karavan kampı yapabileceğiniz ücretli bir kamp alanı. Hali hazırda bulunan karavanlarda evinizde gibi hissedebileceğiniz bir kamp alanı Pingala. Konforunuzdan vazgeçmeden Karaburun’da kamp yapmak isteyen okuyucularımıza tavsiye ederiz.
Doğayla baş başa Urla Kamp Alanları
İzmir Urla Kamp Alanları
Şehir merkezlerine çok yakın mesafede yer alan İzmir Urla kamp alanları, doğayla baş başa çadır ve karavan kampı yapmak isteyenler için oldukça zengin seçenekler sunuyor. Birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan Demircili yarımadasındaki Demircili Plajı ücretsiz İzmir kamp alanları arasında yer alıyor.
İzmir ücretsiz kamp alanları listesinde yer alan kamp alanında çadırla konaklamalardan ücret alınmıyor. Yarımadanın kıyı şeridindeki düzlükler kamp yapmaya gayet uygun. İzmir Urla kamp alanları, geniş araziler üzerinde konumlandığı için dinginlik arayışlarına cevap veriyor.
Bölgede denize sınıf konuma sahip Torosan Camping, çocuklu aileler için oldukça ideal. Etrafında yerleşim yeri bulunmayan Ağaçaltı Kamping de çadır konaklama hizmetinin yanı sıra kahvaltı servisi de yapılıyor. Denize birkaç adım yürüme mesafesinde yer alan Huzur Kamp Yeri de adından anlaşılacağı gibi kampçıların huzur arayışını karşılamaya aday.
Deniz, orman, tarih bir arada Seferihisar Kamp Alanları
İzmir Seferihisar Kamp Alanları
İzmir Seferihisar kamp alanları içinde ücretli ve ücretsiz hizmet verenler bulunuyor. Deniz kenarında ve ormanlık alanlarda yer alan İzmir Seferihisar kamp alanları arasında denize sıfır konuma sahip Teos Orman Parkı, kampçıları İzmir’in serin sularıyla orman denizinin kesiştiği noktada ağırlıyor. Yanı başındaki Teos Antik Kenti ile de kampçıları tarihe uzanan bir yolculuğa çıkarıyor.
Seferihisar kamp alanları listesinde ilk sıralarda yer bulan Çakal Koyu, Claros Orman Kamp Alanı’nda zeytin ve mandalina ağaçlarının gölgesinde karavan kampı yapabilir, Klaros Antik Kenti’ne komşu Claros Orman Kamp Alanı’nda tarihle iç içe bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.
En iyi İzmir kamp alanları listesi
İzmir kamp alanları, Akdeniz ikliminin güzelliği arasında bize doğada bir tatil sunar. Başta Foça, Dikili, Seferihisar, Çeşme gibi ilçelerde yoğunlukta olan kamp alanları diğer ilçelerde de bulunuyor. Şimdi hep birlikte en iyi İzmir kamp alanlarına çadır, karavan ve bungalov kamp alanları listeleriyle göz atalım.
İzmir çadır kamp alanları
İzmir çadır kamp alanları bakımından Türkiye’nin en zengin birkaç şehrinden biridir. Çadır kurmak istemiyor ama çadır kampı yapmak mı istiyorsunuz? bu kamp alanlarının büyük bir kısmında çadır kiralama seçeneğiniz de olduğunu unutmayın. Yine de giderken arayıp bilgi almakta da yarar var. Haydi şimdi en popüler 10 İzmir çadır kamp alanlarını gezelim.
Eos Camping, Dikili
İzmir Kamp Alanları, Dikili Kamp Alanları, Eos Camping
Eos Kamping, İzmir’in Dikili ilçesinde konumlanmış, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz İzmir kamp alanlarından biri. Denizköy Plajı’na sıfır konumda bulunan kamp işletmesi, huzurlu bir kamp tatili vadediyor. Gün içerisinde berrak denizin keyfini çıkarırken güneşin eşsiz enerjisini de hissedebilirsiniz. Bu kamp işletmesinde çadırla konaklama imkanınız da bulunuyor.
Eos Camping, İzmir Dikili kamp alanlarının en iyilerinden biridir. Denizköy köyünde yer alan bu kamp alanı denize sıfırdır. Ailecek kamp yapabileceğiniz bu kamp alanına evcil hayvanlar da kabul edilmektedir.
Eos Camping, ücretli bir kamp alanıdır. Bu kamp alanında ister kendi çadırınızda isterseniz de işletmeye ait yerleşik çadırlarda konaklayabilirsiniz.
Eos Camping misafirlerine birçok imkanı beraberinde sunar. Elektrik, aydınlatma, buzdolabı, wifi gibi teknolojik ihtiyaçlarınız işletme tarafından karşılanır.
Piknik ziyafetleriniz için mangal alanı, masa ve bulaşık yıkama alanı bulunur. Aynı zamanda şezlong, soyunma kabini, duş, tuvalet ve kafeterya gibi hizmetler sunar. Eos’ta restaurant hizmetinin bulunmasının yanı sıra işletme içerisindeki büfeden de her türlü yiyecek- içecek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.ü
Eos Kamping çadırlarında konaklarken hizmetlerinizi kısa sürede karşılayabilir, çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlenebilirsiniz. İzmir şehir merkezine 113 kilometre uzaklıktaki Eos kamping işletmesine toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınız ile gelmek isterseniz de kamp bölgesinde bulunan ücretsiz otopark hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Bademli ve Çandarlı arasında kalan Denizköy’e giriş yolundan sağa doğru devam ettiğinizde Eos Camping’e ulaşabilirsiniz.
Kamp alanındaki imkanlar: Su, Tuvalet, Wifi, Duş, Mutfak, Buzdolabı, Otopark, Çamaşır Makinesi, Yakacak Odun, Market, Voleybol Alanı
Deniz Çadır Kampı, Dikili
İzmir Kamp Alanları, Dikili Kamp Alanları, Deniz Çadır Kampı
Deniz Çadır Kampı, Dikili’nin Bademli Köyü’nde yer almaktadır. Aile ile kamp yapmaya uygun olan bu tesise evcil hayvanlarınız da kabul ediliyor.
Denize sıfır kamp alanı, size huzuru vaad ediyor. Yüzebileceğiniz, dalabileceğiniz ve olta balıkçılığı yapabileceğiniz gibi doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz.
Deniz Çadır Kampı, ücretli bir kamp alanıdır. İster kendi çadırınızı getirebilir isterseniz de alandan çadır kiralayabilirsiniz. Kamp, ücretli olmasıyla birlikte birçok imkanı beraberinde getiriyor. Sıcak su, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar bulunuyor.
Buzdolabı, çeşme, ocak, mikrodalga fırın, kendi yemeğini yapmak gibi imkanlar ile size evinizin konforunu sunuyor. Market ve restaurantı bulunan işletmede ister kendi yemeğinizi yapabilir isterseniz de buradan yararlanabilirsiniz.
Deniz Çadır Kampı’na nasıl gidilir?
Karagöl Orman Kampı, Menemen
İzmir Kamp Alanları, Menemen Kamp Alanları, Karagöl Orman Kampı
İzmir kamp alanları arasında sessiz ve naif bir mekan arayışındaysanız, Karagöl Tabiat Parkı kamp alanı sizin için ideal bir yer diyebiliriz. İzmirlilerin en huzurlu kaçamak noktalarından biri olan Karagöl Tabiat Parkı şehre yakın olması ve doğaseverlerin ihtiyacı olan her şeyi bulundurması ile İzmir’in en cazip kamp alanlarından biri.
Karagöl Tabiat Parkı, Menemen ilçesinde bulunan bir mesire yeridir. İçerisinde çadır ve karavan kampı kurmak isteyenlere izin verilmektedir.
Yemyeşil ağaçların altında, huzuru ve sakinliği tam anlamıyla yaşayabileceğiniz bir yerdir. Bu ormanın içerisinde bir krater gölü de bulunmaktadır. Göl çevresinde yürüyüş yaparak gevşeyebilirsiniz. Kuşları gözlemleyebilir, olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Bisiklet yürüyüşleriyle hem zihin hem de beden sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Denize 700 metre uzaklıkta bulunan bu sakin ve sessiz park, çocuklu kamp severler için de oldukça güzel bir mekan. Göl kenarında bulunan oyun parkları ile çocuklara keyifli zamanlar yaşatan Karagöl Tabiat Parkı’nda voleybol ve futbol severler de unutulmamış.
İzmir’de çadır veya karavan kampı yapmayı düşüyorsanız, en az iki gün burada kalmanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz günübirlik piknik yapmak için de burayı tercih edebilirsiniz. Ancak Karagöl Tabiat Parkı’na ulaşım konusunda dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Bu doğa harikası parka Yeni Girne Örnekköy rotasından gelmeniz en iyi tercih olur diyebiliriz. Çünkü diğer yollar son derece kötü durumda.
Karagöl Tabiat Parkı Orman Kampı, ücretli bir kamp alanıdır. Bununla beraber birçok imkan sunuyor. Duş, tuvalet, kaynak suyu, çocuk parkı gibi imkanlar bulunuyor.
Kamp alanındaki imkanlar: Kamp alanı içerisinde büfe, market, restaurant gibi alanlar bulunuyor. Yanı sıra kendi yemeğini yapmak isteyen misafirleri için mangal alanı, buzdolabı, çeşme gibi imkanlar da sunuyor.
Tabiat Parkı’na gelen bir toplu taşıma imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle kişisel aracınızla gelmeniz gerekmektedir.
Karagöl Orman Kampı’na nasıl gidilir?
Kayserkaya Camping, Şirince
İzmir Kamp Alanları, Şirince Kamp Alanları, Kayserkaya Kamping
İzmir’de yaşayıp da Şirince’yi bilmeyen yoktur desek yanlış olmaz. Özellikle tatilcilerin uğrak mekanlarından biri olan Şirince’de özel bir kamp alanı bulunmuyor. Kayserkaya Camping, bu yüzden Şirince’de tercih edebileceğiniz tek kamp alanı diyebiliriz. Son derece güzel bir konumda yer alan bu kamp alanının en tepesindeyken manzara adeta büyüleyici görünüyor. Eski tarihi köy evlerinin üzerinde doğa ile iç içe olduğunuz Kayser Kaya Camping’de bir de bir yüzme havuzu bulunuyor.
Burada havuzu kullanmak için bungalov kiralamak ya da ek ücret ödemek gibi şeyler yapmanıza gerek yok. Üstelik çadırı ya da karavanı olmayan kamp severler için de bungalov kiralama seçeneği var. Köyle arasında yalnızca 1 km olan Kayser Kaya Camping’de eksik materyal ya da eşyalarınızı rahatlıkla temin edebilirsiniz.
Kamp Alanı Olanakları: Yüzme Havuzu, Wc, Duş, Sıcak Su, Bungalov Kiralama, Elektrik, Wifi, Açık Büfe Kahvaltı, Kafe
Kayserkaya Camping’e nasıl gidilir?
Acar Camping, Foça
İzmir Kamp Alanları, Foça Kamp Alanları, Acar Kamping
İzmir kamp yerleri arasında ücretli hizmet veren Acar Kamping, Eski Foça ile Yeni Foça’nın tam ortasında yer alıyor. Çoğu İzmir kamping alanı gibi burası da hem deniz hem de orman kamp yapmak isteyenlerin buluşma noktası. Acar Kamping’de sadece erkeklerden oluşan bir grupla kamp yapmak yasak. Bu yönüyle yalnızca İzmir kamp yerleri arasında değil Türkiye genelindeki kamp yerleri arasında da ayrışıyor. Kampa girişlerde kadınlara ve ailelere öncelik tanınıyor. Eğer aileniz ve çocuklarınızla huzur dolu bir tatil yapmak isterseniz burası en doğru seçeneklerden biri olabilir.
Teos Sanat Kampı, Sığacık
İzmir Kamp Alanları, Sığacık Kamp Alanları, Teos Sanat Kampı
Teos Sanat Kampı, üç farklı şekilde konaklama fırsatı sunan bir işletmedir. İşletmede ister bungalovlarda isterseniz de çadırlarda konaklayabilirsiniz.
Teos Sanat Kampı, rahatça kendinizi dinleyebileceğiniz bir alandır. Yemyeşil doğanın ortasında, şehirden uzakta huzur bulacaksınız.
Kamp alanına 18 yaş altı misafir kabul edilmemektedir. Ailece konaklamaya müsait değildir. Ancak gençlik grupları için ayrı bir alan sunulmaktadır.
Kamp alanı, market, buzdolabı, mangal alanı, duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınıza yanıt verecek imkanlar sunar.
Teos Sanat Kampı’na nasıl gidilir?
Şirin Baba Camping, Karaburun
İzmir Kamp Alanları, Karaburun Kamp Alanları, Şirin Baba Camping
İzmir’in Karaburun ilçesinde konumlanan Şirin Baba Camping, büyüleyici Ege denizi manzarasıyla oldukça nezih bir İzmir kamp alanı. Dikkat çekici renkleri bir araya getiren kamp alanında ziyaretçilerin yaz tatilini unutulmaz kılacak deniz ve havuz hizmetleri sunuluyor. Günün en değerli saatlerini dilerseniz havuzda keyifle yüzerek dilerseniz de deniz kenarında güneşlenerek geçirebilirsiniz.
Misafirlerin kendilerini evlerinin konforunda hissetmeleri için bu kamp işletmesinde buzdolabı, market, duş, elektrik, Wifi ve çamaşır odası gibi birbirinden önemli hizmetler sunuluyor. Bu sayede gün içerisindeki ihtiyaçlarınızı işletmeden kolayca ve kısa sürede karşılayabilirsiniz. Muhteşem bir alanda konumlanmış olan Şirin Baba Camping’e özel araç, toplu taşıma veya motor ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kamp Olanakları: Su, Tuvalet, Yakacak Odun, Market, Soyunma Dolapları, Otopark, Çamaşır Makinesi, Voleybol Alanı, Wifi, Duş, Mutfak, Buzdolabı, Merkezi Kamp Ateşi
Şirin Baba Camping’e nasıl gidilir?
İkizler Camping, Dikili
İzmir Kamp Alanları, Dikili Kamp Alanları, İkizler Camping
İzmir çadır kamp alanları denildiğinde istikamet Dikili. Taş evleri, eşsiz doğası, buz gibi deniziyle çadır kampı yapmaktan hoşlananlar için muazzam bir atmosfer sunuyor. Adını plajındaki kil kayalarından alan Killik Koyu’nda yer alan İkizler Camping, Dikili’nin en bakir bölgesinde konumlanıyor. Dikili ile özdeşleşen Bademli Köyü’ne 2 km mesafede yer alan kamp alanına toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkün.
Ücretli İzmir kamping alanı olarak hizmet veren İkizler Camping, “İzmir kamp alanları ücretsiz mi?” sorusuna ise killi kayaların ardındaki ücretsiz bölgeyi göstererek cevap veriyor. Koyun denizinin sığ olması da çocuklu ailelerin güvenle kamp yapmasını olanaklı kılıyor.
Dikili’nin plajlarında uygun bir konum bularak ücretsiz çadır kampı yapmanın da mümkün olduğunu söyleyelim.
İkizler Camping’e nasıl gidilir?
Su Uçan Şelalesi Kamp Alanı, Menemen
İzmir Ücretsiz Kamp Alanları, Menemen Kamp Alanları, Su Uçan Şelalesi Kamp Alanı
Su Uçan Şelaleleri, Ege’nin incisi İzmir çevresinde doğa ile baş başa kalabileceğiniz bir kamp alanı. İzmir Menemen Turgutlar istikametinde yer alan bu büyüleyici şelaleler, doğanın mucizelerine adeta tanık olmanızı sağlıyor. İzmir çadır kampı için oldukça uygun bir alan olan Su Uçuran Şelalesi’ne gelirken özel çadırınızı ve profesyonel kamp ekipmanlarınızı da yanınıza alabilirsiniz.
İzmir ücretsiz kamp alanlarından biri olan Su Uçan Şelalesi Kamp Alanı’nın çevresinde herhangi bir özel işletme bulunmuyor. Bu yüzden günlük ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamak için profesyonel kamp tecrübelerinizi kullanmak zorunda kalabilirsiniz.
Kamp alanındaki imkanlar: Ağaçlık Alan, Suya Erişim, Ücretsiz Çadır Kampı
Su Uçan Şelalesi Kamp Alanı’na nasıl gidilir?
Zeytin Gölgesi Camping, Dikili
İzmir Kamp Alanları, Dikili Kamp Alanları, Zeytin Gölgesi Camping
Zeytin Gölgesi kamp alanı, Dikili’nin Bademli Köyü’nde yer almaktadır. Ailece kamp yapabileceğiniz bir alandır.
Zeytin Gölgesi, çadırlı kamp yapabileceğiniz bir alandır. Kamp alanında yüzebilir, dalış yapabilir ve olta balıkçılığı yapabilirsiniz.
Zeytin Gölgesi ücretli bir kamp alanıdır. Çeşme, duş, tuvalet, market, soyunma kabini, elektrik gibi imkanlar sunar.
Zeytin Gölgesi Camping’e nasıl gidilir?
Hipo Camp, Menderes
İzmir Kamp Alanları, Menderes Kamp Alanları, Hipo Camp
Hipo Camp, Gümüldür’de yer almaktadır. Aileler için uygun bir kamp alanıdır. Hem çadır hem de karavan konaklaması olmak üzere iki konaklama tipi bulunmaktadır.
Kamp alanı, denize sıfır konumdadır. Böylece yeşil ve mavinin uyumunda size şehri unutma fırsatı tanır.
Son zamanlarda verilen ve son derece dikkat edinilen bir uygulama olan bayrak ödüllerini daha önce duymuş olabilirsiniz. Hipocamp, mavi bayrak alan kamp alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Pek çok sosyal tesise ve marketlere yakın olması ile rakiplerin bir tık önüne geçen Hipocamp, tertemiz doğası ile kamp severleri huzura çağırıyor. Burada hem çadır hem de karavan kampı yapmak isteyenler için özel alanlar bulmak mümkün. Üstelik burada işletmeye ait olan bungalov evleri de kiralama imkanınız var. Alan olarak son derece geniş olan Hipocamp, yaklaşık 60.000 metrekare bir alanda kamp tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.
Kamp alanındaki imkanlar: Su, Tuvalet, Wifi, Mavi Bayraklı Plaj, Duş, Mutfak, Bebek Bakım Odası, Çocuk Parkı, Güvenlik Kamerası, Buzdolabı, Otopark, Çamaşır Makinesi, Restoran, Yakacak Odun, Market, Voleybol Alanı
Kalemlik Orman Kampı, Menderes
İzmir Kamp Alanları, Menderes Kamp Alanları, Kalemlik Orman Kampı Kamp Alanı
İzmir çevresi kamp alanlarından biri olan, kente yakın sayılabilecek Kalemlik Orman Parkı’nın, yaklaşık 22 hektarlık bir alanı kapsadığından oldukça geniş olduğunu söylemek mümkün. Ormanlık alanda, birbirinden etkileyici farklı ağaç türleri içerisinde doğa ile iç içe bir kamp yapmak isterseniz, burası harika bir tercih olacak diyebiliriz. Ancak bu oldukça geniş kamp alanında yalnızca 3 adet denize girme alanı bulunuyor.
Geri kalan alanlar ise son derece kayalık ve sarp kısımlar. Eğer daha kumsal ve düz bir alan bulmak isterseniz, 1 km uzaklıktaki sahile gidebilir ve İzmir’de deniz kenarı kamp hayalinizi muhteşem bir orman parkında gerçekleştirebilirsiniz.
Kamp alanları bildiğiniz üzere yaz aylarında çok kalabalık oluyor. Yaklaşık 200-250 çadıra hizmet verilen Kalemlik Orman Parkı’na bahar aylarında gitmenizi tavsiye ederiz. Sakin ve fazla sosyal olmayan bir kamp deneyimi yaşamak isterseniz, bu kamp alanında çadır kurmak için birçok alternatife sahip olabilirsiniz.
Ayrıca Kalemlik Orman Parkı’nda bungalov evler de bulunuyor. Eğer çadır kampı yapmayı düşünmüyorsanız, bungalov ev hizmetinden de yararlanabilirsiniz.
Kamp alanındaki imkanlar: Sıcak duş, Wc, Buzdolabı, Lavabolar, Mangal Alanları, Trekking Yolları, Market, Su, Restoran
Kalemlik Orman Kampı’na nasıl gidilir?
Demircili Koyu Kamp Alanı, Urla
İzmir Çadır Kamp Alanları, Urla Kamp Alanları, Demircili Koyu Kamp Alanı
Demircili Koyu, Urla’dadır. Koyda bir tarafta ücretli bir kamp işletmesi bulunmaktadır. Siz ücret ödemek istemiyor ama Demircili Koyu’nu deneyimlemek istiyorsanız yan taraftaki taşlık alana kampınızı kurabilirsiniz.
Bölge yarım ada şeklindedir. Bundan dolayı dilerseniz bölgeyi tanıyarak kendinize daha uygun bir alan bulabilirsiniz.
Ücretsiz kısımda ne yazık ki duş, tuvalet vb. ihtiyaçlar bulunmamaktadır. Yiyecek- içecek ihtiyaçlarınızı da yanınızda götürmeniz gerekmektedir.
Demircili Koyu’na toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Demircili Koyu Kamp Alanı’na nasıl gidilir?
Ünver Mocamp, Menderes
İzmir Çadır Kamp Alanları, Gümüldür Kamp Alanları, Ünver Mocamp
Ünver Mocamp, Gümüldür’de yer almaktadır. Denize sıfır bir kamp alanıdır. Aileniz ile birlikte kamp yapmaya uygundur.
Denize sıfır olması sebebiyle size güzel bir deniz tatili imkanı sunar. Denizinde serbest dalış ve olta balıkçılığı yapabilirsiniz.
Ünver Mocamp, ücretli bir kamp alanıdır. Market, mangal alanı, çeşme, duş, tuvalet, soyunma kabini gibi imkanlar sunar.
Gümüldür Tabiat Parkı Kamp Alanı, Menderes
İzmir Kamp Alanları, Menderes Kamp Alanları, Gümüldür Tabiat Parkı Kamp Alanı
Gümüldür Tabiat Parkı Kamp Alanı, Gümüldür’de bulunan denize sıfır bir kamp alanıdır. Aileler için uygun bir işletmedir. Kampçılar dışında günübirlik piknik yapmak isteyen aileler de ziyaret etmektedir.
Kamp alanı, bungalov ve çadır olmak üzere iki tip konaklama imkanı sunar. İster kendi çadırınızda isterseniz de işletmeden kiraladığınız çadırda konaklayabilirsiniz.
Gümüldür Tabiat Parkı Kamp Alanı, ücretli bir kamp alanıdır. İçerisinde büfe ve restaurant bulunmaktadır. Yanı sıra piknik yapabilmeniz için de alanlar sunulmuştur. Tuvalet, soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınız da karşılanmaktadır.
Gümüldür Tabiat Parkı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?
Sazlıca Camping, Foça
İzmir Çadır Kamp Alanları, Foça Kamp Alanları, Sazlıca Camping
Sazlıca Camping, İzmir Foça kamp alanları arasındaki en iyi kamp alanlarından biridir. Denizin muhteşem maviliği sizi kendinize hayran bıraktıracak niteliktedir.
Kamp alanı günübirlik ziyaretçilere de açık olması sebebiyle iki kısma ayrılmış. Bir kısımda günübirlikçiler için bir alan varken diğer kısımda karavan ve çadır kampçıları için alanlar ayrılmış.
Sazlıca Camping, ücretli bir kamp alanıdır. Kamp alanı içerisinde restaurant ve mangal alanı bulunmaktadır. Ancak dışarıdan yiyecek getirmek de serbesttir. Kamp alanı duş, tuvalet, soyunma kabini, elektrik, buzdolabı gibi imkanlar sunar.
Sazlıca Camping’e nasıl gidilir?
Daha fazla seçenek için Ege’nin en iyi kamp alanlarına da göz atabilirsiniz: Ege kamp alanları: En popüler 25 Ege Bölgesi kamp alanı
İzmir karavan kamp alanları
Bergama Caravan Camping
İzmir Karavan Kamp Alanları, Bergama, Caravan Camping
Bergama Caravan Camping, Dikili denizine 28 kilometre uzaklıkta bulunan bir kamp alanıdır. Aynı anda 90 karavanlık ve 300 kişilik bir misafir grubunu ağırlayabilir. Ailece kamp yapmak için uygun bir alandır. Aynı zamanda evcil hayvan da kabul edilmektedir.
Kamp alanı huzur ve sakinliği bulmak için birebirdir. Tesis içerisinde havuz bulunmaktadır. Zaman zaman çeşitli etkinlikler sebebiyle bu havuz kapatılmaktadır.
Caravan Camping, ücretli bir kamp alanıdır. İçerisinde restaurant bulunmaktadır. Tuvalet, duş, çamaşırhane gibi imkanlar da sunmaktadır.
Bergama Caravan Camping’e nasıl gidilir?
Venüs Kamp, Menderes
İzmir Karavan Kamp Alanları, Venüs Kamp
Venüs Kamp, Ahmetbeyli’de yer alan bir kamp alanıdır. Aileler için uygun bir alandır.
Denize sıfır olan kamp alanının bulunduğu koy çok berraktır. Dalış yapmak için fazlasıyla uygundur.
Venüs Kamp, ücretli bir kamp alanıdır. Elektrik, çeşme, tuvalet, duş, mangal alanı gibi imkanlar sunmaktadır.
Kleopatra Koyu Kamp Alanı, Çeşme
İzmir Karavan Kamp Alanları, Kleopatra Koyu Kamp Alanı
Kleopatra Koyu, İzmir Çeşme kamp alanları arasında bulunan muhteşem bir deniz kamp alanıdır. Hem çadır hem de karavan kampçılığı yapılabilmektedir.
Kleopatra Koyu, ücretsiz bir kamp alanıdır. Bir işletme bulunmamaktadır. Yeme- içme gibi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılamalısınız.
Koy oldukça rahat bir konumda kalmaktadır. Bu nedenle ister kendi aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kleopatra Koyu Kamp Alanı’na nasıl gidilir?
Karavan Park İzmir, Balçova
İzmir Karavan Kamp Alanları, Karavan Park
Karavan Park İzmir, Bahçelerarası Köyü’nde bulunmaktadır. Şehrin ortasında bir doğa hayatı sunmaktadır. Yeşilin içerisinde şehre yakın olduğunuzu hissetmeden huzur bulabileceğiniz bir kamp alanıdır.
Karavan Park, ücretli bir kamp alanıdır. Tesiste market, mangal alanı, ocak, fırın, buzdolabı, bulaşık makinesi, duş, tuvalet, çamaşır ve kurutma makinesi, ütü gibi imkanlar bulunmaktadır.
Daha fazla karavan kamp alanı seçeneği arıyorsanız bu içerik de ilginizi çekebilir: Türkiye’nin En İyi Karavan Kamp Alanları 2022
İzmir bungalov kamp alanları
Mona Glamping, Seferihisar
İzmir Glamping Kamp Alanları, Mona Glamping
Mona Glamping, Seferihisar merkeze 7 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bir kamp alanıdır. Tesis 3 dönümlük bir arazi üzerine konumlanmış 6 sabit karavan, 1 tiny house ve 3 glamping çadırından oluşmaktadır.
Çadır kurmadan çadır kampı yapabileceğinizi söylesek ne dersiniz? İzmir glamping alanları arasında yer alan Mona Glamping Caravan Suites hem çadır kurmayıp hem de çadır kampı yapmak isteyenler için mükemmel bir seçim oluyor.
İzmir kamp yerleri arasında farklı bir konsepte sahip olan bu kamp alanında ziyaretçiler için en iyi şekilde tasarlanan, tam bir kamp havası yaşatan çadırlar ve karavanlar ile hizmet sunuluyor. Teos antik kenti ve Kaleiçi’ne yürüyerek gidebileceğiniz bir konumda bulunan bu benzersiz İzmir kamping alanında her tarafı saran turunç kokuları içerisinde konaklayabilirsiniz.
İlk defa kamp yapacaklar için son derece iyi bir seçim olan Mona Glamping Caravan Suites’in tek olumsuz yanı, çadırların belirli tarihler arasında kuruluyor olması. Çadırlardan faydalanmak isterseniz, 16 Mayıs – 30 Eylül tarihlerini değerlendirmeniz gerekiyor.
Karavanları ise yılın her zamanı aktif olarak kullanabilirsiniz. Karavan kampından bahsetmişken dilerseniz “Türkiye’deki en iyi karavan kamp alanları” yazımıza göz atarak unutulmaz kamp deneyimleri yaşayabileceğiniz diğer kamp alanlarını öğrenebilirsiniz.
Mona’da 9 yaş ve üzeri misafirler kabul edilmektedir. Küçük yaşta çocuklar için uygun bir alan değildir. Bunun yanında evcil hayvan da kabul edilmektedir.
Mona Glamping, ücretli bir tesistir. Konaklama ücretine sabah kahvaltısı dahildir. İçerisinde restaurant, bar, mangal alanı gibi hizmetler bulunmaktadır. İsteyen misafirler kendi yemeklerini dışarıdan getirebilirler.
Kamp alanındaki imkanlar: Bu kamp alanında diğer pek çok alanda olduğu gibi lavabolar ve duşlar ortak kullanımda değil. Ayrıca burada wi-fi, Mangal, Mutfak gibi birçok ekstra da bulunuyor.
Mona Glamping’e nasıl gidilir?
Morkoyun Bungalov Kamp, Karaburun
İzmir Glamping Alanları, Morkoyun Bungalov Kamp
Morkoyun Bungalov Kamp, Mordoğan’da yer almaktadır. Denize yakın bir konumda yer alan işletmede, sakinliğin ortasında huzur bulabilirsiniz.
Morkoyun, ücretli bir kamp alanıdır. İçerisinde kafe ve restaurant bulunmaktadır. Yanı sıra kendi yemeğini yapmak isteyen misafirler için de bir alan bulunmaktadır. Tesiste elektrik, wifi, sıcak su, duş, tuvalet gibi imkanlar bulunmaktadır.
Morkoyun Bungalov Kamp’a nasıl gidilir?
Almondville Bungalows, Bademli
İzmir Bungalov, İzmir Glamping, Almondville Bungalows
Almondville Bungalows, Bademli’de yer alan bir kamp alanıdır. Yeşil ve mavinin ortasında şehrin stresinden uzak bir tatil deneyimi için muhteşem bir alandır.
Almondville, ücretli bir kamp alanıdır. Tesis buzdolabı, çamaşır makinesi, restaurant ve kafe gibi imkanlar sunmaktadır.
Almondville Bungalows’a nasıl gidilir?
Maki Boyabağı, Karaburun
İzmir Bungalow – İzmir Glamping, Maki Boyabağı
Kamp tatilinden beklentiniz istediğiniz her türlü hizmete aynı anda ulaşırken lüks bir konaklama yapmak ise kamp rotanıza mutlaka Maki Boyabağı Camping’i eklemelisiniz. Karaburun ilçesinin İnecik bölgesinde konumlanan İzmir glamping alanı Maki Boyabağı Camping’de isteğinize göre çadırda konaklayabilir veya özenle tasarlanan bungalov evleri tercih edebilirsiniz.
Denize yürüme mesafesinde konumlanmış olan bu kamp işletmesi İzmir deniz kenarı kamp alanları arasında, burada huzurlu ve konforlu bir tatil yaşayabilirsiniz. İşletmenin özenle dekore ettiği bungalov evlerde mutfak, buzdolabı, bulaşık makinesi ve mangal gibi gereçler bulmanız mümkün. 1+1 olarak tasarlanan bu evlerde son derece konforlu ve lüks bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.
Kamp alanındaki imkanlar: Su, Plaj, Çamaşır Makinesi, Duş, Soyunma Dolapları, Mutfak, Yakacak Odun, Market, Restoran, Elektrik, Tuvalet, Wifi, Buzdolabı, Otopark, Bulaşık Yıkama Alanı
Maki Boyabağı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?
Bungalove Camp, Seferihisar
İzmir Bungalow – İzmir Glamping, Bungalove Camp
Bungalove Camp, Seferihisar’da mandalina ağaçları içerisinde gizlenmiş bir kamp alanıdır. Üç tip bungalov ile muhteşem bir konaklama hizmeti sunmaktadır.
Bungalove, ücretli bir kamp alanıdır. Tesiste herhangi bir restaurant hizmeti verilmemektedir. Bungalov evlerde mutfak ve mutfak malzemeleri bulunmaktadır.
Kendi yemeğinizi kendiniz yapabileceğiniz gibi tesise dışarıdan yemek hizmeti de sipariş edebilirsiniz.
Bungalove Camp’a nasıl gidilir?
Morperest Glamping, Karaburun
İzmir Glamping Alanları, Morperest Glamping, Karaburun
İzmir’de kamp dendiğinde listeye girecek bir diğer yer ise Morperest Glamping. İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan mahallesinde bulunan bu İzmir glamping alanı, özellikle lüks ve konforuna düşkün kampçıların tercih ettiği bir tatil merkezi. Bu lüks merkezinde unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamak için ihtiyaç duyacağınız her türlü hizmet en iyi şekilde karşılanıyor.
Bu kamp alanında 3 adet standart ve 4 adet lüks olmak üzere iki tür çadır modeli mevcut. Özenle dekore edilmiş çadırlardan dilediğinizi seçerek burada güvenli bir şekilde konaklayabilirsiniz.
Morperest Glamping çadırlarında ziyaretçilerin lüks ve konforlu bir tatil yaşamasını sağlamak için çift kişilik yatak, aydınlatma, buzdolabı, askılık, priz, ayna, havlular, otantik halı, klima, vantilatör, sıcak su, duş ve elektrik gibi imkanlar sunuluyor. İşletmenin sunmuş olduğu hizmetler sayesinde kendinizi adeta ev konforunda hissedebilirsiniz.
Kamp alanındaki imkanlar: Su, Plaj, Elektrik, Tuvalet, Wifi, Duş, Mutfak, Buzdolabı, Otopark, Restoran, Market, Ortak Oturma Alanı
Morperest Glamping’e nasıl gidilir?
Daha fazla glamping seçeneği için: Türkiye’deki En İyi 18 Glamping
İzmir ücretsiz kamp alanları
İzmir ücretsiz kamp alanları nerededir? Bu soruyu çok duyuyoruz. Hem ekonomik olması açısından hem de bazen fazla tesisleşmemiş, daha az kalabalık bir yerde doğayla daha da iç içe kamp yapma ihtiyacından İzmir ücretsiz kamp alanları sık sık araştırılıyor. İşte bu ihtiyaçları karşılama olasılığı yüksek 3 ücretsiz İzmir kamp alanı:
Kestel Barajı Kamp Alanı, Bergama
İzmir Ücretsiz Kamp Alanları, Bergama, Kestel Barajı Kamp Alanı
Bazı İzmir çadır kamp alanları hem tarihi hem de doğal güzellikleri tek adreste buluşturuyor. Bergama Kestel Barajı Kamp Alanı da tarihi dokusuyla İzmir ücretsiz kamp alanları arasında keşfedilmeyi bekliyor. Tümüyle bakir doğasıyla şehirden uzak bir kamp deneyimi yaşamak isteyenleri kucaklayan kamp alanı, yaban hayatı açısından da oldukça zengin.
Kampın hemen yanı başında Pergamon Antik Kenti ve Pergamon Su Kemeri yer alıyor. Kamp alanında herhangi bir işletme bulunmaması işleri biraz zorlaştırsa da yakın civarda yer alan Gökçeyurt Köyü market alışverişi için hayat kurtarıyor.
Kestel Barajı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?
Delikli Koy Kamp Alanı, Çeşme
İzmir Ücretsiz Kamp Alanları, Çeşme Delikli Koy Kamp Alanı
Delikli Koy, Alaçatı’da bulunan bir kamp alanıdır. Koy tam anlamıyla gizli bir cenneti andırır. Bembeyaz kayalar ve masmavi denizin oluşturduğu görsel şölene doymak sanıyoruz ki mümkün değildir.
Koy şehirden kaçıp kafa dinlemek isteyenler için birebirdir. Hiçbir işletme bulunmayan koyda her şey size aittir.
Yolu patika olması sebebiyle, aracınızı yukarıda bırakıp biraz yürümenizi tavsiye ederiz.
Delikli Koy Kamp Alanı’na nasıl gidilir?
İngiliz Burnu, Foça
İzmir Ücretsiz Kamp Alanları, İngiliz Burnu, Foça
İngiliz Burnu, İsmetpaşa’da yer almaktadır. Foça’nın en güzel kamp alanlarından biridir. İşletme vb. bulunmayan alanda her şey size aittir.
İngiliz Burnu’na ister kendi aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçlarıyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
İngiliz Burnu’na nasıl gidilir?
Dolungaz Koyu Kamp Alanı, Karaburun
İzmir Ücretsiz Kamp Alanları, Dolungaz Koyu Kamp Alanı
Dolungaz Koyu, İzmir’in bozulmamış cennetlerinden biridir. Turkuaz denizi ve yemyeşil ormanıyla sizi huzura kavuşturacak bir koydur.
Koyda birkaç ücretli işletme bulunmaktadır. Ücret ödemek istemeyenlerdenseniz koyda uygun bulduğunuz bir alanda kamp kurabilirsiniz. Ancak işletmeler haricinde herhangi bir imkan da sunulmamıştır. Ücreti karşılığında çevredeki işletmelerden yararlanabilirsiniz.
İster kendi aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Dolungaz Koyu Kamp Alanı’na nasıl gidilir?
Sonuç:
Büyüleyici doğası, muhteşem doğal güzellikleri, tarihi ve lezzetleri ile İzmir görülmeye en değer illerimizden birisidir. Yaşayan şehir, yaşanacak şehir sloganı tam olarak İzmir’e uygundur. Yaşamak için yeterli koşullarınız olmasa da gezileriniz için mutlaka rotanızı İzmir’e çevirmelisiniz.
Türkiye’nin en güzel kamp alanları seçkisi de ilginizi çekebilir: Kamp Alanları: Türkiye’nin En Güzel 15 Kamp Alanı