Mersin kamp alanları bakımından oldukça zengin olan, Akdeniz Bölgesi’nde bulunan harika bir liman kenti. Çevresinde sıcak ve ılıman özellikler gösteren astropikal iklim hakim.

Mersin’de kültür düzeyi oldukça yüksek ve kültürel çalışmalar da son derece yoğun olarak düzenleniyor. Kentte her yıl düzenli olarak müzik, edebiyat ve dans sanatları ile ilgili çalışmalar yapılıyor.

Mersin’in tarihi, Yumuktepe Höyüğü’nde yapılan arkeolojik kazılar doğrultusunda MÖ 6300’lere kadar gidiyor. Mersin’in tarihinin derin olması, şehre birçok turizm aktivitesi sunuyor. Deniz turizmi ve tarihi turizminin yanında inanç turizmi de yaygın olarak yapılıyor. Mersin kamp alanları da doğa severlerin tutkuyla ziyaret ettiği ve turizmi canlandıran etkenlerden biridir.

 

İçindekiler

Mersin kamp alanları nerede?

Mersin kamp alanları, Akdeniz’in sıcak iklimiyle birleşmiş bir şekilde sizi bekliyor.  Tüm doğal ve beşeri güzellikleri ile Mersin ise sizin tarafınızdan keşfedilmeyi bekliyor.  MÖ 6300’lerden beri ayakta olan bu şehir, bir kez de sizin tarafınızdan kuşatılmayı istiyor.

Mersin’in tarihinin mistik sırları, mutfağının lezzetli yemekleri, doğası ve deniziyle sizi büyüleyeceğine eminiz. Toros Dağları’nın dillere destan yaylaları, mis gibi havası; çoğu medeniyetle birlik olmuş berrak denizi tüm kamp severlere cenneti vaat ediyor.

Bu yolculukta yönünüzü kaybetmemeniz için sizler için Mersin kamp alanlarını derledik. Hep birlikte bir göz atalım.

 

Mersin kamp alanları: Çam ağaçlarının altında Erdemli kamp alanları

Mersin Erdemli kamp alanları, sizi şehrin stresinden çekip götürmek için biçilmiş kaftan. Yemyeşil ağaçlar, Akdeniz’in ferahlatan suyu, bölgeye özgü bitkiler ve hayvanlar ile birlikte bambaşka bir diyar sunuluyor.

Ücretli ve ücretsiz birçok kamp alanı tercihi bulunuyor Erdemli’de.  İster çadır ister karavan kampı yapabileceğiniz bu ilçe size doğasıyla büyülü manzaralar sunuyor.

Mersin Erdemli kamp alanları arasında;

  • Talat Göktepe Tabiat Parkı Kamp Alanı
  • Kocahasanlı Halk Plajı Kamp Alanı
  • Mavi Kız Kamping
  • Yemişkumu Kamping
  • Davut Otel Kamping
  • Kız Kalesi Halk Plajı Kamp Alanı

Gibi kamp alanları bulunuyor.

 

Mersin kamp alanları: Doğa ile iç içe Silifke kamp alanları

Mersin Silifke kamp alanları, Akdeniz sularının kenarında yer edinmiştir. Yemyeşil doğası, turkuaz mavisi suları ve daha nice doğal güzelliğiyle bir ahenk oluşturur. Silifke’de ruhunuzu doyuma ulaştırabileceğiniz gibi tüm negatifi Akdeniz’in tuzlu sularında bırakabilirsiniz.

Silifke ücretli ve ücretsiz olmak üzere birden çok kamp alanını barındırıyor. Tüm bu kamp alanlarında rahatlıkla, huzur içerisinde bir kamp deneyimi sizleri bekliyor.

Mersin Silifke kamp alanları arasında;

  • Akyar Koyu Kamp Alanı
  • Eğribük Koyu (Barbaros Adası) Kamp Alanı
  • Akçakıl Kamping Restaurant
  • Boğsak Kamping
  • Akkum Gençlik Kampı
  • Yeşilovacık Çamlık Kamp Alanı

Gibi kamp alanları bulunuyor.

 

Mersin kamp alanları: Yeşilin her tonuyla Çamlıyayla kamp alanları

Mersin Çamlıyayla kamp alanları, yaz sezonu hareketliliğiyle cıvıl cıvıl olur. Dağların yamacında, yayla havasıyla eski Türkmen obalarının hislerine ortak olmak istemez misiniz? İşte Çamlıyayla, yemyeşil doğasıyla size tam olarak bunu hissetiriyor.

Çamlıyayla, ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını bir arada barındırıyor. Çadır kampı ve karavan kampı yapabileceğiniz bu kamp alanlarında huzuru bulacaksınız.

Mersin Çamlıyayla kamp alanları arasında;

  • Çamlıyayla (Namrun) Kamp Alanı
  • Cehennem Deresi Kamp Alanı
  • Kadıncık Barajı Kamp Alanı
  • Saklı Cennet (Kisecik) Kanyonu Kamp Alanı
  • Çinili Göl Kamp Alanı

Gibi kamp alanları bulunuyor.

 

Mersin kamp alanları: Caretta carettalarla yan yana Anamur kamp alanları

Mersin Anamur kamp alanları, Mersin’in en gözde kamp alanlarındandır. Büyülü doğası ve tarihi güzellikleriyle Anamur, ziyaretçilerine eşsiz bir kamp deneyimi vaad ediyor.

Anamur’da ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok kamp alanı bulunuyor. Anamur’da çadır kampı, karavan kampı ve bungalov konaklamaları yapabilirsiniz.

Mersin Anamur kamp alanları arasında;

  • Camping Paradise
  • Dragon Camping
  • Pullu Tabiat Parkı
  • Dikilitaş Tabiat Parkı
  • Kaş Yaylası
  • Abanoz Yaylası
  • Akpınar Yaylası
  • Prens Charles (Gökçevlik) Kamp Alanları

Gibi kamp alanları bulunuyor.

Tarih ve doğanın iç içe geçtiği Mersin’de doğal güzelliklerin olmaması düşünülemez. Bu güzellikler arasında plajlar, nehirler, mağaralar, milli parklar, tarihi alanlar ve müzeler bulunuyor. Bu sebeple, Mersin ziyaretçilerine yoğun bir tatil maratonu sunuyor. Mersin’de kamp yapmak isterseniz, aşağıdaki doğal güzelliklere yakın kamp alanı tercihinde bulunmak isteyebilirsiniz.

 

En İyi Mersin Kamp Alanları

Mersin kamp alanlarıyla sizi büyüleyebilecek bir şehir ve kamp alanları muhteşem doğa güzellikleriyle iç içe geçmiş. Mersin’de, tüm bu gezilecek güzellikleriyle olduğu gibi kamp alanlarıyla da sizi büyülemek için çaba gösterilmiş çok iyi tesisler bulunuyor. Şimdi de mersin kamp alanları listesiyle devam ediyoruz.

Mersin çadır kamp alanları

İşte en iyi, en çok beğenilen Mersin çadır kamp alanları:

Yanışlı Sahil Mağarası Kamp Alanı

Yanışlı Sahil Mağarası Kamp Alanı - Mersin Kamp Alanları

Yanışlı Sahil Mağarası Kamp Alanı – Mersin Kamp Alanları

Yanışlı Mağarası, Mersin’in Gülnar ilçesinde yer alıyor. Gülnar mağarası olarak da anılabilen mağara, yöre halkı tarafından Mavi Çini Mağarası olarak da biliniyor.

Yanışlı Mağarası’na ulaşım zor olması sebebiyle kamp yapmak dışında başka bir aktivite bulunmuyor. Trafiğin gürültüsünden ve şehrin kalabalığından uzakta, su seslerinin verdiği sakinlikle muhteşem manzarayı izlemek ise sizin için en güzel aktivite oluyor.

Mağarada kamp yapmak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Herhangi bir işletme bulunmuyor. Yanı sıra mağara içerisinde tuvalet, duş, elektrik vb. de bulunmuyor. Aynı zamanda mağara içerisinde telefon da çekmiyor. Bu mağarada yürüyüş ve yüzmek dışında bir olanağınız ne yazık ki bulunmuyor.

Mağaraya ister kendi aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Mağaraya ulaşım belli bir yerden sonrasında yürüyüşle gerçekleşiyor. İniş ve çıkış yolları patika olan mağaraya inip çıkarken fazlasıyla temkinli olmalısınız.

Mağara çok güzel olsa da ani su yükselmelerini ve mağaranın içinin suyla dolması riskini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

 

Yanışlı Sahil Mağarası Kamp Alanı’na nasıl gidilir?

 

 

Kadıncık Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı

Kadıncık Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı - Mersin Kamp Alanları

Kadıncık Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı – Mersin Kamp Alanları

Kadıncık Vadisi Milli Parkı, Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bulunan bir kamp alanıdır. Vadi içerisindeki hidroelektrik santrali barajı çevresinde toplanıldığından dolayı Kadıncık Barajı kamp alanı olarak da anılmaktadır.

Kamp alanı çevresinde trekking parkurları bulunuyor. Kadıncık Barajı’nın zümrüt rengi suyu üzerinde bulunan asma köprü çok güzel manzaralar sunuyor.

Kadıncık Barajı, sadece kampçıların değil piknik yapmak isteyen vatandaşların da uğrak alanıdır. Çevrede birden çok tesis bulunuyor. Aynı zamanda çevrede ateş yakmak, mangal yakmak da serbesttir. Bu nedenle de yemek ile ilgili bir sorununuz bulunmuyor.

Kamp alanına giriş ücreti bulunmuyor. Yanı sıra kamp alanında tuvalet ve duş bulunmuyor. Tuvalet sorununuzu işletmelere rica ederek çözebiliyorsunuz. Duş için ise bir çözüm yolu bulunmuyor. Bunların yanı sıra kamp alanında elektrik bulunmuyor ve telefon çekmiyor.

Çamlıyayla merkezine yarım saat uzaklıkta bulunan alana toplu taşıma ile ulaşım sağlanamıyor. Kendinize ait aracınızla gelmeniz gerekiyor.

Kadıncık Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?

 

Kuyuluk Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kuyuluk Tabiat Parkı Kamp Alanı - Mersin Kamp Alanları

Kuyuluk Tabiat Parkı Kamp Alanı – Mersin Kamp Alanları

Kuyuluk Tabiat Parkı, Mersin’in Mezitli ilçesinde bulunan bir kamp alanıdır.

Doğa yürüyüşleri ve piknik gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Çocuk parkı ve spor alanlarının bulunmasıyla birlikte ailenizle güzel vakit geçirebileceğiniz bir alandır.

Mersin ücretli kamp alanlarından biridir. Alanda tesis ve büfe bulunuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kendiniz getirebiliyorsunuz. Bunun yanında içeride olan restaurantlardan da yararlanılabiliyor. Kamp alanında tuvalet ve çeşme bulunuyor.

Bu alana toplu taşımayla gidilmemektedir. Yalnızca kendi arabanızla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Kuyuluk Tabiat Parkı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?

 

Dragon Kamping

Dragon Kamping - Mersin Kamp Alanları

Dragon Kamping – Mersin Kamp Alanları

Dragon Kamping, Mersin’in Anamur ilçesinde yer alıyor. Deniz kıyısına konumlanmış, yeşilliğin arasında ailenizle rahatça kamp yapabileceğiniz bir alandır. Karavan ve bungalov kampları için de uygun bir kamp alanıdır.

Dragon’da rahatlatıcı birçok aktivite yapabilirsiniz. Denize girebilirsiniz. Sakinlik içerisinde kitap okuyabilirsiniz. Manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Ve tabii ki ailenizle eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Dragon, Mersin ücretli kamp alanlarındandır. Kiralık çadır verilmiyor, kendi çadırınızı getirmelisiniz. Buzdolabı, çamaşır yıkama hizmeti, bulaşık yıkama alanı, ızgara, elektrik, duş ve tuvalet imkanlarını sunuyor.

Tesis Mersin-Antalya yolu üzerinde bulunuyor. Kendi aracınızla da toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Dragon Kamping’e nasıl gidilir?

 

Yeşilovacık Çamlık Kamp Alanı

Yeşilovacık Çamlık Kamp Alanı - Mersin Kamp Alanları

Yeşilovacık Çamlık Kamp Alanı – Mersin Kamp Alanları

Yeşilovacık Çamlık Kamp Alanı, Mersin Silifke kamp alanları arasında yer alıyor. Bu kamp alanında karavanınızla da konaklayabiliyorsunuz.

Yeşilovacık’ta belki de yapabileceğiniz en eğlenceli aktivite olta balıkçılığı olabilir. Kendi tuttuğunuz balıkları afiyetle yiyebileceğiniz bir ortamdır. Yanı sıra sık ağaçlardan oluşan kamp alanında, iki ağaç arasına büyük bir hamak kurup huzuru dinleyebilirsiniz.

Yeşilovacık Çamlık Kamp Alanı Mersin ücretsiz kamp alanları arasındadır. Bu kamp alanı size duş,tuvalet ve elektrik ihtiyacınızı giderebilecek bir alan sunuyor. Ancak bu kamp alanında buzdolabı, mutfak gibi alanlar bulunmuyor. Yiyecek- içecek bakımından tam donanımlı gelmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Tesise ister toplu taşıma araçlarıyla isterseniz de kendi aracınızla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yeşilovacık Çamlık Kamp Alanı’na nasıl gidilir?

 

Yemişkumu Kamping

Yemişkumu Kamping - Mersin Kamp Alanları

Yemişkumu Kamping – Mersin Kamp Alanları

Yemişkumu Kamping, Mersin Erdemli kamp alanları arasında yer alıyor. Karavan kampçılığı için de uygun olan alanda ailenizle rahatça tatilinizi yapabilirsiniz.

Mersin deniz kamp alanları arasındadır. Sunduğu en güzel aktivite yüzmektir. Mersin’in sıcağında denize girmek bedeninizi rahatlatıp dinlendirecektir.

Yemişkumu Kamping, Mersin ücretsiz kamp alanlarından biridir. Bu tesis; şemsiye, şezlong, tuvalet, duş, elektrik, soyunma kabini ve çeşme gibi imkanlar sunuyor. Tesis çevresinde restoranlar ve marketler bulunuyor.

Erdemli’ye gelen toplu taşıma araçlarıyla ya da kendi aracınızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yemişkumu Kamping’e nasıl gidilir?

 

Dikilitaş Tabiat Parkı Kamp Alanı

Dikilitaş Tabiat Parkı Kamp Alanı - Mersin Kamp Alanları

Dikilitaş Tabiat Parkı Kamp Alanı – Mersin Kamp Alanları

Dikilitaş Tabiat Parkı Kamp Alanı, Mersin’in Bozyazı ilçesinde yer alıyor. Dikilitaş Tabiat Parkı, aileler için uygun bir kamp alanıdır.

Dikilitaş Tabiat Parkı, Akdeniz’de görülebilecek birçok bitkiyi bünyesinde barındırıyor. Kızılçam ağaçlarının çoğunlukta olduğu parkın ormanlık alanlarında defne ve yabanmersini de bulunuyor. Dikilitaş’ta Akdeniz foku, tarla faresi, martı, karatavuk ve yaban tavşanı gibi hayvanlar yaşıyor. Bu sayede, tabiat parkında yabani hayvan gözlemciliği yapmanız da mümkün oluyor.

Dikilitaş, Ücretli Mersin kamp alanlarından biridir. Ziyaretçiler kendi çadırlarını getirebileceği gibi buradan çadır da kiralayabiliyor. Büfe, tuvalet, piknik alanı, hizmet evi ve depo gibi ihtiyaçlar sunuluyor.

Mersin-Antalya yolu üzerinde bulunuyor. Kamp alanına isterseniz toplu taşıma araçları ile isterseniz de kendi aracınız ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Dikilitaş Tabiat Parkı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?

 

Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı

Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı - Mersin Kamp Alanları

Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı – Mersin Kamp Alanları

Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı, Mersin’in Aydıncık ilçesinde yer alıyor. Denize sıfır olması ve yemyeşil ormanıyla eşsiz bir kamp imkanı sunuyor. Günübirlik ziyaretçiler için uygun olan kamp alanında, çadır ve karavan kampı yapabilirsiniz.

Parkın ormanlık alanında dağ lalesi, kızılçam, dallı servi, yaban mersini, defne ve meşe gibi türler bulunuyor. Bu kıymetli türlerin arasında trekking yapabiliyorsunuz. Bu tabiat parkında da Akdeniz foku ve diğer çeşitli yabani hayvanları gözlemleyebiliyorsunuz.

Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı Mersin ücretli kamp alanlarından bir diğeridir. Tuvalet imkanı ve küçük bir büfe imkanı sunuyor. Piknik yapmanız için uygun alanlar, masalar bulunuyor.

Tabiat Parkı’na ulaşımı isterseniz kendi aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçlarıyla sağlayabilirsiniz.

Aydıncık Tabiat Parkı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?

 

Cehennem Deresi Milli Parkı Kamp Alanı

Cehennem Deresi Milli Parkı Kamp Alanı - Mersin Kamp Alanları

Cehennem Deresi Milli Parkı Kamp Alanı – Mersin Kamp Alanları

Cehennem Deresi Milli Parkı Kamp Alanı, Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bulunuyor. Ailenizle birlikte kısa bir kamp tatili yapmak için uygundur.

Yaban hayatı koruma alanı olan parkta çeşitli yaban hayvanlarını gözlemleyebilirsiniz. Dere çevresinde yürüyüşler yapabilir, ailenizle güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Cehennem Deresi Milli Parkı Mersin ücretsiz kamp alanları arasındadır. Ancak çevrede herhangi bir market, restaurant tarzı işletmeler bulunmuyor. Ziyaret edeceğiniz zaman öncesinde bu ihtiyaçlarınızı bagajınıza koymalısınız. Aynı zamanda bölgede duş, tuvalet gibi imkanlar da bulunmuyor.

Milli Park’a toplu taşıma seferlerinden biriyle ulaşım sağlanamıyor. Yalnızca kendi aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Cehennem Deresi Milli Parkı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?

 

Kocahasanlı Halk Plajı Kamp Alanı

Kocahasanlı Halk Plajı Kamp Alanı - Mersin Kamp Alanları

Kocahasanlı Halk Plajı Kamp Alanı – Mersin Kamp Alanları

Kocahasanlı Halk Plajı Kamp Alanı, Mersin Erdemli kamp alanlarından bir diğeri. Ailece rahatça tatil yapabileceğiniz bir kamp alanıdır. Denize sıfır olan kamp alanı hem karavan kampçıları hem de çadır kampçıları için uygun bir alandır.

Kumlu sahilinde yürüyüşler yapabilir veya güneşlenebilir, denizinde yüzebilir ve ailenizle güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Kocahasanlı, ücretli bir Mersin kamp alanıdır. İçerisinde kafeterya, wc, duş, şezlong, çeşme gibi imkanlar sunuluyor.

Kamp alanına isterseniz kendi aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kocahasanlı Halk Plajı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?

 

Mersin karavan kamp alanları

Talat Göktepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Talat Göktepe Tabiat Parkı Kamp Alanı - Mersin Kamp alanları

Talat Göktepe Tabiat Parkı Kamp Alanı – Mersin Kamp alanları

Talat Göktepe Tabiat Parkı Kamp Alanı, Mersin Erdemli kamp alanlarından. Çadır kampçıları ve karavan kampçıları için uygun bir kamp alanıdır. Ailenizle birlikte rahatlıkla kamp yapabilirsiniz.

Tabiat parkında kum zambağı, Kıbrıs akasyası, okaliptüs, kızılçam, sahil çamı gibi bölgeye özgü bitki floralarını gözlemleyebilirsiniz. Aynı zamanda denize sıfır olmasıyla birlikte ziyaretçilerine yüzme fırsatı da sunuyor.

Talat Göktepe Tabiat Parkı’na girişler ücretlidir, kamp alanı Mersin ücretli kamp alanları listesindedir. Park içerisinde yiyecek- içecek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz büfe ve restaurant bulunuyor. Telefon ve internetin çektiği alanda tuvalet de bulunuyor.

Tabiat farkına birçok farklı yoldan rota bulunuyor. Bu kamp alanına kendi aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Talat Göktepe Tabiat Parkı Kamp Alanı’na nasıl gidilir?

 

Boğsak Kamping

Boğsak Kamping Kaavan Kamp Alanı - Mersin Karavan Kamp Alanları

Boğsak Kamping Kaavan Kamp Alanı – Mersin Karavan Kamp Alanları

Boğsak Kamping, Mersin Silifke kamp alanları arasında yer alıyor. Karavan kampçılığı, çadır kampçılığı ve bungalov kiralaması yapılabilir. Ancak işetmede, bungalovlar sayıca azdır. Bungalovlarda konaklamak isteyen ziyaretçilerin öncesinde rezervasyon yaptırması gerekmektedir.

Boğsak kamping, denize sıfır bir kamp alanıdır. Denizi temiz ve güzel olması sebebiyle küçük çocuklarınızı da yüzdürebilirsiniz. Aynı zamanda kamp alanında bisiklet ve yürüyüş yolları da bulunuyor.

Boğsak, ücretli bir Mersin kamp alanıdır. Kamp alanında market bulunuyor. Ancak yine de aradığınızı bulamama ihtimalinize karşı hazırlıklı gelebilirsiniz. Yanı sıra tuvalet, duş, giyinme kabini, elektrik, mini buzdolabı gibi özellikler de sunuluyor.

Kamp alanına ister kendi aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçlarıyla rahatça ulaşabilirsiniz.

Boğsak Kamping’e nasıl gidilir?

 

Deniz Kızı Kamping

Deniz Kızı Kamping Kafe Karavan Kamp Alanı - Mersin Karavan Kamp Alanları

Deniz Kızı Kamping Kafe Karavan Kamp Alanı – Mersin Karavan Kamp Alanları

Deniz Kızı Kamping Kafe, Mersin Silifke kamp alanlarından biri. Karavan kampçıları ve çadır kampçıları için uygun, denize sıfır bir alandır.

Aslına bakıldığında restaurantın arkasında bir alana kurulmuş olan kamp alanı tüm ihtiyaçlarınıza yetebilecek kapsamdadır. Personelleri ilgili ve güleryüzlüdür. Bakıldığında hiç memnun olmayacağınızı düşünürseniz önyargıya kapılmamalısınız.

Deniz Kızı Kamping Kafe, ücretli bir kamp alanıdır. Kamp alanında tuvalet, duş, soyunma kabini gibi imkanlar sunuluyor.

Deniz Kızı Kamping’e nasıl gidilir?

 

Pullu Camping Karavan Çadır Kampı

Pullu Camping Karavan Kampı Mersin Karavan Kamp Alanları

Pullu Camping Karavan Kampı Mersin Karavan Kamp Alanları

Pullu Camping Karavan Çadır Kampı, Mersin’in Anamur ilçesinde bulunuyor. Karavan kampçıları ve çadır kampçıları için uygun bir kamp alanıdır. Ailece kamp yapmak isteyenler için fazlasıyla uygundur.

Mamure Kalesi’ne yürüme mesafesinde olan bu kamp alanında tarihe yolculuk yapmanız da olasıdır. Aynı zamanda denize sıfır olması da size güzel bir deniz tatili imkanı sunar.

Pullu Camping, ücretli bir kamp alanıdır. İçerisinde mini market bulunuyor. Yiyecek- içecek ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda duş, tuvalet, çeşme, elektrik ve internet imkanları da sunuluyor. Çadırı olmayan ziyaretçiler için çadır kiralama imkanları da bulunuyor.

Kamp alanı, Mersin – Antalya yolu üzerinde bulunuyor. Kendi aracınızla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi toplu taşıma araçlarıyla da rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Pullu Camping Karavan Çadır Kampı’na nasıl gidilir?

 

Tarsus Belediyesi Karavan Kampı

"Tarsus Belediyesi Karavan Kampı" Mersin Karavan Kamp Alanları

“Tarsus Belediyesi Karavan Kampı” Mersin Karavan Kamp Alanları

Tarsus Belediyesi Karavan Kampı, Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunuyor. Yalnızca karavan kampçılığına izin veriliyor. Bu kamp alanında konaklama sınırı bulunuyor. Maksimum 3 gün konaklayabiliyorsunuz.

Kamp alanı, şelale kenarında bulunuyor. Alan, birçok endemik ve aromatik bitkiye ev sahipliği yapıyor. Portakal, limon ve mandalina ağaçlarının arasında Akdeniz’i tamamen yaşayabilme imkanı tanınmış. Bu büyülü ortamda birçok rahatlatıcı aktiviteyi yapabilirsiniz. Yanı sıra Mersin’in görülmesi gereken güzelliklerini keşfe de çıkabilirsiniz.

Tarsus Belediyesi Karavan Kampı, Mersin ücretsiz kamp alanlarından biridir. İçerisinde tuvalet, duş, elektrik ve bulaşık yıkamak için alanlar bulunuyor. Yiyecek – içeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekiyor.

Tarsus Belediyesi Karavan Kampı’na nasıl gidilir?

 

Mersin kamp alanları bungalov / glamping

Cedrus Life Kamp ve Karavan Alanı

Cedrus Life Kamp ve Karavan Alanı - Mersin Bungalov Mersin Glamping

Cedrus Life Kamp ve Karavan Alanı – Mersin Bungalov Mersin Glamping

Cedrus Life Kamp ve Karavan Alanı, Mersin Erdemli kamp alanlarındandır. Toros Dağı’nın eteklerinde, 4 asırlık tarihi sedir ağaçlarının arasına konumlanmış bir gizli cennettir. Cedrus Life’da Mersin kam alanları bungalov ve tinyhouse tarzında konaklama tipleri tercih edenler için harika bir seçenek. Kamp alanında karavan kampçılığı, çadır kampçılığı da yapabiliyorsunuz.

Cedrus birçok aktiviteyle ziyaretçilerine mükemmel bir tatil imkanı sunuyor. ATV turlarıyla doğayı keşfedebilirsiniz. At binme ve fayton turlarıyla değişik bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yoga kamplarıyla ruhunuzu ve bedeninizi eşsiz bir yolculuğa çıkartabilirsiniz. Doğa yürüyüş parkurlarında yürüyebilir, dağ bisikletleriyle Toroslar’ı keşfedebilirsiniz.

Cedrus Life ücretli bir kamp alanıdır. Kamp alanı içerisinde restaurant bulunuyor. Bu restaurantta tamamen organik seçenekler sunuluyor.

Cedrus Life Kamp ve Karavan Alanı’na nasıl gidilir?

 

Camping Paradise

Camping Paradise - Mersin

Camping Paradise – Mersin

Camping Paradise, Mersin’in Anamur ilçesinde bulunuyor. Mersin kamp alanları bungalov seçenekleri içinde en güzel tercihlerden biridir. Bungalov evlerinden yararlanabileceğiniz gibi çadır kampçılığı ve karavan kampçılığı da yapılmaktadır. Aileler için uygundur.

İşletmenin kendine ait bir sahili bulunmaktadır. Bu sahilde sakinlikle denize girebilir ve güneşlenebilir. Ailenizle güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Camping Paradise, ücretli bir kamp alanıdır. İşletme duş, tuvalet, internet, elektrik, buzdolabı, çadır kiralama ve market gibi imkanlar sunuyor.

Camping Paradise’a nasıl gidilir?

 

Akçakıl Camping Bungalov

Akçakıl Camping Bungalov - Mersin

Akçakıl Camping Bungalov – Mersin

Akçakıl Camping Bungalov, Mersin’in Silifke ilçesinde yer alıyor. Karavan kampçılığı, çadır kampçılığı ve bungalov konaklamaları yapılıyor. Ailenizle güzel vakit geçirebileceğiniz Mersin kamp alanları bungalov tesisidir.

İşletme, denize sıfır konumda yer alıyor. Ancak işletmenin adından belli olduğu üzere sahil ve deniz taşlı bir yapıdadır. Buna uygun deniz ayakkabıları getirmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Akçakıl Camping, Mersin ücretli kamp alanlarındandır. Kamp alanlarında tuvalet, duş, piknik alanı ve küçük bir restaurantı mevcuttur. Bungalov odalarında ise televizyon, minibar, sıcak su ve size ait bir tuvalet bulunuyor.

Bu kamp alanına kendi aracınızla da toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Akçakıl Camping Bungalov’a nasıl gidilir?

 

Daha fazla kamp alanı için bu içeriğimizi de inceleyebilirsiniz: Akdeniz kamp alanları, Akdeniz’in 6 muhteşem kamp alanı

 

Mersin’de kamp yapanların mutlaka görmesi gereken doğal güzellikler nelerdir?

Tarsus’ta bulunan St. Paul Evi ve Kuyusu, Vatikan tarafından Hac yeri ilan edilmiştir. Yine Tarsus’ta bulunan Eshab-ı Kehf Mağarası da ‘Yedi Uyurlar’ inanışıyla bağdaştırılan bir mağaradır. Hem Müslüman hem de Hristiyan misafirlerin uğrak yerlerindendir. Mersin’de kamp yapanların mutlaka görmesi gereken doğal güzellikleri şöyle sıralayabiliriz:

Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası

Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası

Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası

Gilindire Mağarası, 1999 yılında bir çoban tarafından tesadüfen bulundu. Mağara, Aydıncık ilçesi sınırlarında yer alıyor. Mağara denize sıfır olması sebebiyle, hem karadan hem de denizden ulaşım imkanı sunuyor.

Oluşumu yaklaşık olarak 30 milyon yıl sürdüğü tahmin edilen mağaranın genişliği 100 metre, iç yüksekliği ise 18 metredir. İçerisinde mağara iğnesi, sütun, sarkıt, dikit, akma taşlar ve damlataşlar gibi oluşumlar bulunduruyor.

Restorasyon sebebiyle kapalı olan mağara, 19 Aralık 2022 tarihinde tekrar ziyaretçilere açılacak. Mersin kamp alanları arasında bu bölgeye yakın bir konaklama tercihinde bulunduysanız mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 

Cennet – Cehennem Obrukları (Korykion-Antron)

Cennet Cehennem Obrukları - Mersin

Cennet Cehennem Obrukları – Mersin

Cennet ve Cehennem Obrukları (Mağaraları), Silifke ilçesinde yer alıyor.

Yakınlarında harika Mersin kamp alanları tercihleri de bulunan Cennet Mağarası’na inmek ve çıkmak biraz yorucu oluyor. Yaklaşık olarak 460 basamaklı bir merdivenle Cennet’in en uç noktasına inebiliyorsunuz. Merdivenin yaklaşık 300. basamağında Zeus Tapınağı yer alıyor. Zeus Tapınağı, Helenistik Dönem’den günümüze ulaşan tarihi bir ibadet alanıdır.

Cennet Mağarası’nın içerisindeki nem oranının yüksek olması risk teşkil ediyor. Bu nedenle yaşlı ziyaretçilerin ve kalp hastalığı olanların girmemesi tavsiye ediliyor.

Cehennem Obruğu ise Cennet Mağarası’nın yaklaşık olarak 50 metre kuzeyinde kalıyor. Ancak Cehennem Mağarası’na bir iniş bulunmuyor. Mersin Silifke kamp alanlarını tercih edenler mutlaka bu doğal güzellikleri de ziyaret edecek bir rota seçmeli.

 

Astım Mağarası

Astım Mağarası Mersin

Astım Mağarası Mersin

Astım Mağarası, Cennet- Cehennem Mağaraları’nın 600 metre kadar kuzeyinde yer alıyor. Derinliği yaklaşık olarak 15 metreyi bulan mağaranın içerisine spiral, demir bir merdivenle iniş yapılıyor.

Astım Mağarası, söylenene göre astım hastalarına iyi geliyor. Bu efsanelere konu olması sebebiyle de özellikle nefesini açmak isteyen ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor.

Mağara çevresindeki ağaç ve çalılara dilek dilemek amacıyla bez parçaları bağlanıyor. Bu nedenle de Astım Mağarası, yerli halk tarafından Dilek Mağarası olarak da adlandırılıyor. Mağaraya yakın bölgelerde Mersin kamp alanları bulmak mümkün.

 

Göksu Deltası

Göksü Deltası - Mersin

Göksü Deltası – Mersin

Göksu Deltası, Göksu Nehri ve Akdeniz’in kavuşum noktasında oluşmuş bir doğa harikasıdır. Bu delta, göçmen kuşların uğrak noktası olmasından dolayı Göksu Deltası Kuş Cenneti olarak da biliniyor. Bu nedenle de Göksu Deltası özel çevre koruma alanı olarak geçiyor.

Göç zamanları ve kış aylarında popülasyonun arttığı Göksu Deltası’nda, Türkiye’de gözlemlenebilecek 450 kuş türünün 328’i görülebiliyor. Aynı zamanda ülkemizde ve dünya çapında yüksek öneme sahip 140 kuş türünden 106’sına, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 24 kuş türünden de 12’sine ev sahipliği yapıyor. Yakınlarında Mersin kamp alanlarından birine denk gelirseniz bu doğal güzelliğin tadını çıkarın.

Delta, kuşbilimcilerin ve doğaseverlerin ilgisini çektiği gibi tarih aşıklarına da ev sahipliği yapıyor. Göksu Deltası arkeolojik kazılarında, üç adet Hitit dönemine ait olduğu düşünülen höyük kalıntıları bulunuyor. Aynı zamanda bölge civarında Roma dönemine ait buluntular da ortaya çıkıyor.

 

Tarsus Şelalesi

Tarsus Şelalesi - Mersin

Tarsus Şelalesi – Mersin

Tarsus Şelalesi, Bizans İmparatoru Justinyen tarafından yapılmıştır diyebiliriz. Kentin taşkınlardan korunması amacıyla ırmak yatağının değiştirilmesi ile oluşmuş bir güzelliktir.

 

Kayacı Vadisi

Kayacı Vadisi - Mersin

Kayacı Vadisi – Mersin

Kayacı Vadisi, Erdemli ilçesinin Limonlu beldesinde yer alıyor. Erdemli kamp alanlarından birinde konaklıyorsanız mutlaka görmeniz gereken doğa harikası Mersin kamp alanlarından biridir. Lamos Kanyonu olarak da bilinen vadi, doğa tutkunlarına muhteşem bir deneyim yaşatıyor.

Vadi içerisindeki Limonlu Çayı, maceralı yürüyüş yolları, değişik bitki türleri ve hayvan türleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

 

Yerköprü Şelalesi

Yerköprü Şelalesi - Mersin

Yerköprü Şelalesi – Mersin

Yerköprü Şelalesi, Mersin’in Mut ilçesinde yer alıyor. 3 Mayıs 2011 tarihinde Tabiat Anıtı olarak tescillenmiştir. Bu şelale aynı zamanda, tabiat olaylarının meydana getirdiği özelliklere sahip 8 ayrı tabiat parçasından biridir.

 

Yumuktepe Höyüğü

Yumuktepe Höyüğü - Mersin

Yumuktepe Höyüğü – Mersin

Yumuktepe Höyüğü, Neolitik Çağ’dan günümüze kadar kesintisiz olarak yerleşim yeri olarak kabul geren bir arkeoloji alanıdır. Bu nedenle höyüğün, arkeoloji dünyasında ayrı bir yeri vardır.

1936 yılında Neolitik Çağ’a ait aletlerin bulunmasıyla kazıya başlanmıştır. 1939 yılında ara verilmiş ve 1946-1947 yıllarında kazı tamamlanmıştır. 1993 yılında İstanbul ve Roma üniversiteleri tarafından tekrar başlatılan çalışmayla birlikte höyük alanı büyümüştür.

 

Soli Pompeipolis Antik Kenti

Soli Pompeiopolis Antik Kenti - Mersin

Soli Pompeiopolis Antik Kenti – Mersin

Soli Pompeiopolis Antik Kenti, bilinen yazılı kaynaklara göre MÖ 8. yüzyılda Rodoslular tarafından inşa edilmiş bir liman kentidir.

1980’li yıllarda başlatılan çalışmalarda kentin Sütunlu Cadde bölgesine yoğunlaşılıyor. Buradan çıkartılan çeşitli arkeolojik buluntular Mersin Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor. Asıl olarak 1999 yılında kapsamlı bir kazı çalışması başlatılmıştır ve bu çalışma günümüzde de devam ediyor.

Nekropol, su kemeri, tiyatro, liman ve sütunlu cadde olarak var olan yapılardan sadece liman ve sütunlu cadde günümüze kadar ulaşabilmiştir.

 

Mersin Arkeoloji Müzesi

Mersin Arkeoloji Müzesi

Mersin Arkeoloji Müzesi

Mersin Arkeoloji Müzesi toplam 1435 adet tarihi eser sergilendiği bir müzedir. Bu müzede ziyaretçilere tarihi yolculuğun yanında birçok deneyim sunuluyor. Ziyaretçiler farklı kültürlerdeki ölü gömme geleneklerini öğrenebiliyor. Geçmişten günümüze etnografik eserleri görebiliyor. Ve Yumuktepe Höyüğü yakınındaki Huğ Evi’nin replikasıyla da tarihe göz atabiliyor.

Geçmişten günümüze gelmiş birçok güzelliği sunan bu müzedeki eserler, Yumuktepe Höyüğü ve Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nden çıkartılmıştır.

 

Adamkayalar

Adamkayalar - Mersin

Adamkayalar – Mersin

Adamkayalar kabartmaları, Şeytan Deresi Kanyonu içerisinde yer alıyor. Bu kabartmalar, 11 erkek, 4 kadın, 2 çocuk ve 1 dağ keçisinden oluşan kabartmalardır. Arkeologların tespitine göre MS 2. yüzyılda yapılmıştır.

Arkeologların bulduğu detaylar, bu kabartmaların Olba Tapınak Devleti’nin kral ve kraliçeleri olduğunu söylüyor. 11 çerçeve içerisinde bulunan kabartmalar, dört ölü ziyafetini anlatıyor. Baba,anne ve çocukların resmedildiği görülüyor.

Kabartmaların ayin amacıyla oyulması ve 5 farklı kompozisyonu işaret etmesi de buraya mistik bir yön katıyor.

 

Mersin Deniz Müzesi

Mersin Deniz Müzesi

Mersin Deniz Müzesi

Mersin Deniz Müzesi, Türkiye’nin 4. deniz müzesidir. Liman kenti olan Mersin’de geçmişten günümüze yaşanmış deniz olayları anlatılıyor. Balık fosilleri sergileniyor. Ve Türk denizcilik tarihi ve dünya denizciliğiyle ilgili hemen hemen her şey müzede yer alıyor.

Belirli temalara ayrılmış müzede bölümler, önemli Türk denizcilerinin isimleriyle anılıyor.

 

Mersin Devlet Güzel Sanatlar Galerisi ve Müzesi

Mersin Devlet Güzel Sanatlar Galerisi ve Müzesi

Mersin Devlet Güzel Sanatlar Galerisi ve Müzesi

Güzel Sanatlar Galerisi, 19. yüzyılda sivil mimarinin ilk örneklerinden biri olarak inşa edilmiş bir yapıda bulunuyor. 1997-2001 yılları arasında Kültür Bakanlığı tarafından restore ediliyor ve Devlet Resim Heykel Müzesi ve Galerisi adıyla açılıyor.

Müze binasının giriş katı galeri, birinci katı müze ve ikinci katı ise ofis-toplantı alanlarından oluşuyor.

SONUÇ:

Mavisi, yeşili, renklerin binbir tonunun oluşturduğu manzarayla, her şeyden uzakta bir dinlenme alanı herkesin hakkı. Siz de kendi hakkınızı sıkışık şehirlerin yoğun stresiyle boğuşarak harcamamalısınız. Ruhunuza biraz izin verin ve eşyalarınızı alıp Mersin’in harika doğasında dinlendirici bir kampa çıkın.

Prof. Dr. Hayati Kamp
Prof. Dr. Hayati Kamp
Prof. Dr. Hayati Kamp uzun yıllar kamp ve kampçılık üzerine çalışmalar yürütmüş bir akademisyen ve kamp dostudur. Bu parodi karakter eğlence amaçlı oluşturulmuş olup kamphayati.com içerikleri profesyonel editör ve kampçılar tarafından yazılmaktadır.

Yorumlar