Türkiye’nin bakir kamp alanları, hiçbir otelde bulamayacağınız doğanın 5 yıldızlı atmosferini kampçıların huzuruna getiriyor. Huzurla kitap okuyacağınız bakir kamp alanları, doğanın enerjisini yansıtan çok yönlü bir arınmışlık sağlıyor. Masmavi suların, yemyeşil ormanların tadını doyasıya çıkarmak isteyenleri tek adreste buluşturan bakir kamp alanları, doğanın ihtişamını kampçıların önüne seriyor. Gelin birlikte henüz çok da keşfedilmemiş kamp alanları ile oturduğumuz yerden Türkiye’nin dört bir yanına uzanan kısa bir seyahate çıkalım…
Türkiye’nin keşfedilmemiş bakir kamp alanları nerelerde
İçindekiler
Türkiye’nin keşfedilmemiş bakir kamp alanları nerelerde?
Ülkemiz henüz keşfedilmemiş kamp alanları ile dünyanın en gözde kamp rotalarına ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanında, rahatına düşkün olanları bile cezbedecek güzellikte bakir kamp alanları bulunuyor. Keşfedilmemiş kamp alanları aynı zamanda Türkiye’nin huzur rotaları olarak literatüre giriyor. Kırklareli’nden Çanakkale’ye, İzmir’den Muğla ve Antalya’ya uzanan bir coğrafyadaki deniz kenarı kamp alanları popülerliğini korusa da Türkiye’nin dört bir yanında hiç aklınıza gelmeyecek noktalarda doğayla iç içe kamp yapmak mümkün. Gümüşhane, Kırşehir, Isparta, Karaman, Kütahya, Uşak gibi şehirler, Türkiye’nin bakir kamp alanlarına ev sahipliği yapıyor.
Türkiye’nin keşfedilmemiş kamp alanları ücretli mi?
Türkiye’nin keşfedilmemiş kamp alanları ücretli mi?
Keşfedilmemiş kamp alanları Karadeniz’den Türkiye’nin en doğu ucuna kadar uzanan doğanın tüm renklerini yansıtan bir yağlı boya tablosu yaratıyor. Etrafında bir tesis bulunmayan ya da herhangi bir tesis tarafından işletilmeyen bu bakir kamp alanları için çoğunlukla herhangi bir bütçe ayırmanıza da gerek yok. Huzurla kitap okuyacağınız bakir kamp alanları sizden sadece doğaya zarar vermeden keşif yapmanızı bekliyor. Türkiye’nin ücretli kamp alanları ile kıyaslandığında hizmetten çok sunduğu doğal güzelliklerle keşif dolu bir kamp deneyimi yaşatıyor.
Türkiye’nin keşfedilmemiş deniz kenarı kamp alanları nerede?
Türkiye’nin keşfedilmemiş deniz kenarı kamp alanları nerede?
4 mevsiminin tümümün ayrı güzelliklerle yaşandığı ülkemiz, henüz keşfedilmemiş deniz kenarı kamp alanları ile saklı cennetlere ev sahipliği yapıyor. Aydın’da sahil boyunca kurulu olan Pygela Antik kenti ile Gökova Körfezi Bördübed Limanı’nın içinde bir S çizen Küçük ve Büyük Çatı koyları bu cennetlerden biri. Ücretsiz konaklayabileceğiniz bu bölgelerde çadırınızı da istediğiniz yere kurabilirsiniz. Huzurla kitap okuyacağınız bakir kamp alanları ile istediğiniz zaman kitabınızla vedalaşarak kendinizi doğanın güzelliklerine bırakabilirsiniz.
Türkiye’nin en bakir kamp alanları önerileri
Türkiye’nin en bakir kamp alanları önerileri
Tarihi ve doğal güzelliklerin birbirine iç içe geçtiği Türkiye’nin en bakir kamp alanları, kimine alternatif rotalar olarak görülse de bir kere keşfeden, bağımlısı oluyor. Birbirinden farklı medeniyetleri barındırdığı için kampçılara kültür mozaiği yaşatıp çevresindeki orman sayesinde saklı kalabilmiş, Türkiye’nin orta yerinde görsel şölen yaşatan farklı rotaların izinden gitmeye davet ediyoruz. İşte Karadeniz’den, İç Anadolu’ya, oradan da Akdeniz’e uzanan Türkiye’de varlığı pek bilinmeyen, en bakir kamp alanları…
Gümüşhane- Santa Harabeleri
Gümüşhane- Santa Harabeleri
Karadeniz yaylalarının hemen arkasında, kültürel ve doğal zenginlikleri ile Trabzon’un arkasına gizlenen Gümüşhane, şaşıracaksınız ama Türkiye’de bakir kamp alanları listesinde ilk sırada yer alıyor. Gümüşhane sınırlarında yer alan Santa Harabeleri, gizli kalmış bir cennet gibi! Şehir merkezine 90 km uzaklıktaki Santa Vadisi, Doğu Karadeniz Dağları’nın en uzak noktalarından biri. Çevresindeki 2 bin metrelik dağlarla ve adının hakkını veren beyaz bulutlarıyla bilinen Dumanlı, nevi şahsına münhasır atmosferiyle keşfedilmeyi bekliyor.
Isparta- Eğirdir Gölü
Isparta- Eğirdir Gölü
Son yıllarda özellikle Lavanta Kokulu Köy olarak namı yürüyen Isparta, keşfedilmemiş kamp alanları ile de cazibe yaratıyor. Başta Eğirdir Gölü olmak üzere Kovada Gölü Milli Parkı ve tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Yazılı Kanyon, varlığı keşfedilmemiş kamp alanları ile gezginlere yeşil ışık yakıyor. Türkiye’nin dördüncü büyük gölü Eğirdir Gölü, etrafındaki doğal ortamı, berrak suları, çevresindeki meyve ağaçları, mavi bayraklı plajları ve küçük adasıyla harika bir yaz rotası.
Karaman- Nadire Kanyonu
Karaman- Nadire Kanyonu
Siz de gerçek bir doğa aşığıysanız Karaman’ın Ermenek ilçesinde çift tarafı Toros Dağlarıyla çevrili Nadire Kanyonu görmeye değer! Taşeli Platosu’nda bulunan ormanlık ve dağlık bir alandaki kalenin önünde kurulan Ermenek, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. İlçedeki Nadire Kanyonu, dikkat çekici rengi sebebiyle Turkuaz Gölü olarak da biliniyor. Her iki tarafı devasa Toros Dağları ile çevrili kanyonun dört bir yanı, doğanın harikulade güzelliğini gözler önüne seriyor.
Sinop- Akgöl
Sinop- Akgöl
Sinop’un Ayancık ilçesinin güneyinde, Çangal Dağı’nın ortasındaki yeşil orman örtüsü içerisinde masmavi parıldayan Akgöl, Sinop’un derinliklerine saklanmış adeta bir cennetten köşe! Muhteşem manzarası ve huzur veren doğası ile Sinop‘un içinde mini bir Karadeniz gibi duruyor. Yemyeşil bir çam ormanın içinde, etrafını saran boylu boyunca uzanan ağaçlarla yol arkadaşlığı yapan Akgöl, Türkiye’nin doğa harikası olarak bilinen diğer gölleriyle kıyaslanamayacak kadar güzel kamp alanları arasında yer alıyor.
Karaman- Taşkale
Karaman- Taşkale
Karaman’a bağlı bir kasaba olan Taşkale, yerleşimi çok eskilere dayandığı için doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleriyle bütünleşmiş bir kasaba. Manazan Mağaraları, Tahıl Ambarları ve İnce Su Mağarası gibi görülecek yerler için bir rota oluşturabilirsiniz. 5 kattan oluşan eski bir yerleşim yeri olan Manazan mağaralarının tarihi yaklaşık 14 asır öncesine dayanıyor. Mevlana’nın ve Çatalhöyük’ün gölgesinde kaldığı için saklı kalmayı başarabilen bakir kamp alanları arasında kampçıları bekliyor.
Kütahya- Aizanoi Antik Kenti
Kütahya- Aizanoi Antik Kenti
Kütahya Çavdarhisar İlçe merkezinde, Kütahya’ya 50 km uzaklıkta yer alan Aizanoi Antik Kenti, bakir kamp alanları meraklılarını keşfe çağırıyor. Kentin içerisinde Zeus Tapınağı, gymnasium, dünyanın ilk borsa binası, 15.000 kişi kapasiteli tiyatro ve stadyum, nekropoller, sütunlu cadde, iki hamam, Kocaçay üzerinde ikisi ayakta kalmış beş köprü, iki agora, Meter Steunene kutsal alanı, antik bir bent, su yolları yer alıyor. Birçok medeniyeti kucaklayan bu kenti gezerken tarihin derinliklerinde keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız. Bu seyahatler sırasında vereceğiniz kısa molalarda
Uşak- Blaundus Antik Kenti
Uşak- Blaundus Antik Kenti
Uşak’ta Büyük İskender tarafından kurulan ve mimari görünümü nedeniyle İngiltere’deki ünlü Stonehenge taşlarına benzetilen Blaundus Antik Kenti, bakir kamp alanları arasında çok kültürlü bir mozaiğe sahip. Derin ve dik vadiler ile çevrili yarımada şeklinde bir toprak parçası üzerine yer alıyor. Ulubey Kanyonu’ndaki antik kentin içinde “güzel saçlı kraliçe” adlı kalıntının yer alması, onu daha ilgi çekici hale getiriyor.
Aydın- Pygela Antik kenti
Aydın- Pygela Antik kenti
Aydın’da Kuşadası’nın 3 km kuzeyindeki Pygela Antik Kenti, binlerce yıl önce Troya Savaşı’nda bitap düşen askerler için kurulmuş bir sağlık merkezi aslında. Günümüzde Kuşadası’nın en sessiz sakin yerlerinden biri olarak tarihi zenginliğini doğanın güzelliğiyle buluşturuyor. Sahili turizme açık olsa da Kuşadası’nın diğer bölgelerindeki kalabalık ve keşmekeşi burada görmeyeceğinize emin olabilirsiniz.
Gökova Körfezi- Küçük ve Büyük Çatı koyu
Gökova Körfezi- Küçük ve Büyük Çatı koyu
Ülkemizde tarihi, doğal güzellikleri aynı anda sunan, gözlerden uzak kalmayı başaran eşsiz yerlerden biri de Gökova Körfezi Bördübed Limanı’nın içinde bir S çizen Küçük ve Büyük Çatı koyları. Muhteşem doğal güzellikleri ile birer doğal liman olan koylara karadan ulaşım sağlanamaması onu doğal güzelliklerinin korunmasını destekliyor. Üstelik bölge rüzgâr almadığı için deniz masmavi bir çarşaf gibi. Tekneden iner inmez istediğiniz yere çadırınızı kurabilirsiniz.