Muğla’da yemyeşil orman deniziyle masmavi denizin kesişme noktası Datça yarımadasında yer alan Akçabük kamping, hakkında merak edilenler ile en çok araştırılan kamp alanlarından biri. Denize sıfır konumdaki Datça kamp alanları arasında kampçıların uğrak yeri haline gelen Akçabük kamping, konumunun yanı sıra olanaklarıyla da oldukça tatmin edici bir kamp deneyimi sunuyor. Gelin birlikte Akçabük camping hakkında merak edilenler odağında Datça yarımadasına uzanan bir yolculuğa çıkalım!
İçindekiler
Akçabük Kamping çadır konaklamasına uygun mu?
Datça yarımadasında çam ağaçlarıyla çevrili bir noktada kamp ve bungalov işletmesi olarak hizmet veren Akçabük kamping, 50 bin metrekarelik dev arazisinde Türkiye’den ve dünyadan kampçıları ağırlıyor. Her noktasında yeşilin bin bir tonunun adeta bir tablo gibi işlendiği tesiste kendi çadırınızla ya da çadır kiralayarak kamp yapabilirsiniz. Akçabük Kamping, son dönemin popüler çadır modellerinden kıl çadırları deneme imkânı sunuyor. Ancak yapılan yorumlara göre çadırlar çok eski olduğu için geceleri soğuğu içine alıyor. Yorumlarda bu çadırların çok da temiz olmadığını yazan kampçıların sayısı hayli fazla. Bu nedenle kendi çadırınızdan şaşmamak en iyisi olsa gerek. Arazi oldukça geniş olduğu için kamp alanında çadır kurabileceğiniz noktalar oldukça geniş. Ancak özellikle yaz aylarında kamp sakinlerinin sayısının arttığını hesap ederek plan yapmakta fayda var!
“Akçabük Kamping yorum” aramaları sonuçları
İnternette “Akçabük kamping yorum” kelimeleriyle yapılan aramalardan elde edilen sonuçlar, kampçılara yol gösteriyor. Akçabük Kamping hakkında merak edilenler arasında Akçabük Camping alanında sunulan hizmetler ilk sırada yer alıyor. Çeşitli sosyal medya mecralarında ve forumlarda “Akçabük kamping yorum” başlığı altında kampçıların yorumlarını bulabilmek mümkün. Tripadvisor, Foursquare, doğadakiler.com gibi platformlardaki yorumlarda Akçapük Kamping hakkında merak edilenler de tüm yönleriyle ele alınıyor. Yorumlarda kamp alanının konumu tartışma konusu bile edilmezken, tuvalet, elektrik, hijyen odaklı yorumlar da eleştirenler de var öve öve bitiremeyenler de…
Akçabük Camping plaj hizmeti nasıl?
Kendisine ait bir plajın bulunduğu Akçabük Kamping ile denize girmek için uzaklara gitmeye gerek yok. Kampın denize sıfır bir noktada yer alması bu zahmeti ortadan kaldırıyor. Plajdaki şemsiye, şezlong ve minderler ücretsiz. İnternette “Akçabük Kamping yorum” kelimeleriyle yaptığımız araştırmada kampçıların kamp konumu ve plajına 10 üzerinden 10 puan verdiklerini gördük. Ancak tabiatın sunduğu bu güzellikler karşısında tesisin sunduğu hizmetin yetersiz kaldığı yönünde yorumlarla karşılaştık. Haydi şimdi bu yorumları farklı başlıklarda ele alalım.
Akçabük Kamping hangi olanaklar sunuyor?
İnternette Akçabük Camping olarak da geçen Akçabük Kamping, elektrik, telefon şarj üniteleri, Wifi, çamaşırhane, ortak mutfak ve buzdolabı kullanımı imkanları sunuyor. Ücretsiz otopark, soyunma odaları, açık ve kapalı duş ve mesire alanları gibi olanaklar da bulunuyor. Açık mutfak alanının çadır bölgesine uzak bir bölgede yer alması biraz şaşırtıcı. Zira kampçılar çadırları ve ortak mutfak arasında süreli gidip gelmek zorunda kalıyor. Kamp alanında yeme- içme ihtiyacının giderilebileceği restoran, kafe ve market yer alıyor. Yemek konusunda çok büyük beklenti içine girmezseniz restoran ve kafede aperatif yiyeceklerle karnınızı doyurabilirsiniz. Ancak yorumlara göre, marketten yapacağınız alışverişle kendi yemeğinizi yapmakta fayda var! Kamp alanındaki mangal ve ocakları kullanarak lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.
Akçabük Kamping tuvaletleri temiz mi?
Akçabük Kamping, konumu ve plajıyla kampçıların sempatisini yazansa da kamp işletmesinin aynı şeyi başarabildiğini söyleyebilmek biraz güç. Kampın pek çok noktasında tuvaletler yer alsa da yorumlar hijyen konusunda ciddi eksikler olduğunu gösteriyor. Tuvaletlerin yeterince temiz olmaması, duş, tuvalet ve mutfak musluklarından akan tuzlu su en büyük şikâyet konularından biri. Tuvalet ve duş alanlarının olduğu bölgelerin tesis tarafından düzenli olarak temizlendiği iddia edilse de yorumlara göre sonuç pek öyle değil! Yorumlarda tesiste sunulan elektrik hizmetinin yeterli olmadığı anlaşılıyor. Özellikle çadır bölgesinin karanlıkta kalması büyük bir eksiklik olsa gerek!
Akçabük Kamping ücretleri nasıl?
Günübirlik ziyaretçi kabul etmeyen Akçabük Kamping ücretleri sezonluk belirleniyor. Bu senenin en güncel tablosuna göre, kendi çadırıyla konaklamak isteyenler kişi başı 50 TL ödüyor. Tesisten çadır kiralamak kişi başı ücreti 80 TL. Kıl çadır kiralamak isterseniz ücret 100 TL’ye çıkıyor. Çadır kiralamalarında elektrik ve ortak alan kullanımı da fiyatlara dahil ediliyor. Akçabük Kamping bungalov alanında konaklamak isterseniz günlük 300 TL vermeniz gerekiyor. Tüm konaklama seçeneklerinde 0 – 8 yaş aralığından ücret alınmıyor. 8 – 12 yaş aralığı ise %50 indirimli!
Akçabük Kamping ulaşım
Muğla şehir merkezine yaklaşık 140 km uzaklıkta yer alan Akçabük Kamping, toplu taşıma araçları ve özel araçlarla ulaşım yapılan kamp alanları arasında yer alıyor. Datça’ya da 25 km gibi kısa bir mesafede olduğu için ulaşımı oldukça kolay. D 300 ya da D 400 yolu ile yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuğun ardından kampa ulaşmak mümkün. Toplu taşıma ile ulaşım sağlamak isterseniz Muğla- Datça arası sefer düzenleyen servis ya da otobüsleri kullanabilirsiniz. Datça’ya ulaştıktan sonra yolculuğunuzu Ovabükü servisleriyle sürdürerek kampa yürüme mesafesindeki bir noktaya ulaşabilirsiniz.
Akçabük Kamping yolculuğunda sizi neler bekliyor?
Akçabük Kamping, yolculuğuyla da doğal güzelliklerini yaşatıyor. Eğer kampa Marmaris istikametinden çıkıp Datça yarımadasına uzanan yolda güneşin batışını ya da doğuşunu izlemenizi tavsiye ederiz. Yol üzerindeki olağanüstü doğa manzarasına eşlik eden güneşi uğurlamak da ona “hoş geldin” demek de benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Marmaris çadır kamp deneyiminin ardından rotanıza Datça’yı da eklerseniz pişman olmayacağınızdan emin olabilirsiniz!